Platform voor de bouw
De verdampingskoeling van Bioclimas: een economisch en ecologisch alternatief voor bedrijven

De verdampingskoeling van Bioclimas: een economisch en ecologisch alternatief voor bedrijven

De Breezair© en Climate Wizard© van Bioclimas zijn low-tech oplossingen voor gezonde en duurzame koeling

Steeds meer bedrijven willen hun milieu impact verlagen en tegelijkertijd ook hun energiefactuur onder controle houden. Om bedrijven te helpen een antwoord te bieden op deze uitdagingen, biedt Bioclimas een innovatieve adiabatische koelingsoplossing aan. Dankzij deze technologie genieten bedrijven in de zomer van echt comfort zonder een torenhoge energiefactuur te ontvangen. Zo wordt er maar liefst 90% minder elektriciteit verbruikt ten opzichte van een klassieke airco en verlaagt ook de CO2-uitstoot met 90%. Deze oplossing is ideaal voor professionele en commerciële ruimtes zoals productiewerkplaatsen, sportcentra, magazijnen, restaurants, winkelruimtes, feestzalen, en zelfs in kantoren of zorgcentra.

Adiabatische koeling voor alle geventileerde ruimtes

Adiabatische koeling (of verdampingskoeling) is een technologie die geschikt is voor alle goed geventileerde ruimtes. Het biedt verschillende voordelen: een lagere CO2-voetafdruk door het gebruik van water in plaats van koelmiddelen (CFK’s of HFK’s), een lager energieverbruik en een gezond en comfortabel binnenklimaat. Voor bedrijven die dus aangename temperaturen willen garanderen, hun impact op het milieu willen verlagen en een gezond omgeving willen creëren voor hun klanten en werknemers, is dit de perfecte oplossing.

Breezair© direct adiabatisch koelsysteem, het meest efficiënte op de markt

Bioclimas biedt twee oplossingen in adiabatische koeling van het merk Seeley International: de Climate Wizard©, een indirect adiabatisch koelsysteem met hoog rendement, en de Breezair©, het meest efficiënte, directe adiabatisch koelsysteem.

Met de Breezair© verdampingskoeler, gebaseerd op het directe adiabatische proces, gaat de warme lucht door een permanent bevochtigde filter (vergelijkbaar met een honingraatfilter), die verdamping veroorzaakt en de warmte aan de lucht onttrekt. In combinatie met de Seeley Chillcel© wordt zelfs een verzadigingsrendement tot 92% gegarandeerd. Het grote voordeel van adiabatisch koelen is de constante luchtvernieuwing met zuivere, gekoelde lucht, waardoor warmte, ziektekiemen en geuren worden verwijderd. De Breezair© koelunits zijn ontworpen met intelligente functies en geavanceerde technologie om de beste koelprestaties te bieden.

Climate Wizard© indirect adiabatisch koelsysteem, de low-tech revolutie in airconditioning

De Climate Wizard© technologie is zonder twijfel de grootste HVAC-innovatie van de afgelopen jaren. Deze zeer efficiënte, indirecte adiabatische unit zorgt voor een betere koeling dan een directe adiabatische airconditioner zonder toevoeging van vocht. ​

Dankzij het Maitsosenko-cyclusproces (M-cyclus), waar Seeley International het patent op heeft, worden de prestaties van de units vertienvoudigd. De tegendruk aan het einde van het toestel zorgt ervoor dat een deel van de voorgekoelde lucht in de droge kanalen naar de natte kanalen wordt geleid, waar dan de verdamping plaatsvindt.

De Climate Wizard© kan worden geïnstalleerd als een standalone unit of als toevoeging bij een ventilatie-eenheid of een bestaand airconditioningsysteem om de efficiëntie te verbeteren en het elektriciteitsverbruik sterk te verminderen. Bovendien is deze technologie zeer geschikt voor gebouwen die koeling met een laag debiet vereisen en kan het toestel als back-up worden gebruikt zonder dat de elektriciteitskast moeten worden versterkt.

“In Brussel bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur in de zomer 32°C. Dankzij indirecte adiabatische koeling, zoals de Climate Wizard©, kunnen we de temperatuur verlagen tot 17,9°C. ​ Dit is een temperatuurdaling van maar liefst 14°C dankzij een natuurlijke oplossing die minder energie verbruikt dan een klassieke airco, voor elk type gebouw met of zonder een ventilatiesysteem. Het is dus een ideale oplossing in termen van comfort en energiebesparing”, verduidelijkt Michel Van Langendijck, medeoprichter van Bioclimas.

Facq en Bioclimas, een verfrissende samenwerking

Facq heeft jaren geleden besloten adiabatische oplossingen te installeren in al hun 50 vestigingen, waaronder Pro-shops, showrooms, magazijnen en administratieve kantoren. Zowel directe (Breezair© ICON en TBSI) als indirecte adiabatische koeloplossingen (Climate Wizard©) zijn geïnstalleerd voor het comfort van werknemers en klanten.

“Wij zijn erg blij met de adiabatische koelsystemen van Bioclimas in onze gebouwen. Ze hebben niet alleen ons energieverbruik aanzienlijk verminderd, maar ook de binnenluchtkwaliteit en het comfort van onze medewerkers en klanten verbeterd. Wij zijn ervan overtuigd dat deze duurzame en innovatieve technologieën de toekomst van airconditioning zijn”, zegt Alain Elleboudt, Facility Manager bij Facq.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details