Genk De Villardell

Aan de Sint-Martinuskerk verrijst een nieuwbouwproject met 84 appartementen.

01:42
21-02-2019

De Villardell | Genk – Groene oase vlak bij stadscentrum

Het centrum van Genk krijgt er in de loop van 2019 een kwalitatief woongebied bij: De Villardell. Aan de Sint-Martinuskerk verrijst een nieuwbouwproject met 84 appartementen. Verdeeld over vier moderne blokken, moet De Villardell een zachte overgang tussen het dense stadscentrum en het groene buitengebied creëren.

Genk   De Villardell

De Villardell ontleent zijn naam aan het ‘Zwaard van Vilardell’, een van de bekendste mythologische zwaarden uit de geschiedenis van Catalonië. Bisschop Sint-Maarten van Tours versloeg er volgens de legende een draak mie. Die Sint-Maarten is de patroonheilige van Genk en meteen ook degene naar wie de nabijgelegen kerk vernoemd is. De naamgeving vloeit

Tekst: Jeroen Schreurs
Beeld: Cordeel, Wikipedia
Participanten aan het woord

Vliegen – Sanitair

Met De Villardell verhoogt het Genkse gemeentebestuur de woonkwaliteit in het centrum van de stad. De nieuwbouwappartementen vlak bij de Sint-Martinuskerk moeten zowel bewoners als passanten een rustige plek bieden, midden in de drukte. Een van de partners die het project mee tot stand brengt, is de firma Vliegen. Het installatiebedrijf uit Bree installeert er de sanitaire voorzieningen. “We plaatsen de sanitaire installaties, inclusief aan- en afvoerleidingen voor de sanitaire toestellen, regenwateraan- en afvoer en de pompen. Rond deze periode werken we de sanitaire toestellen in de eerste twintig appartementen af en zijn we bezig met het leidingwerk van het volgende woningblok.”

Vliegen staat bekend als specialist in sanitaire installaties. De kwaliteit die het bedrijf levert, wordt sterk gewaardeerd. “In combinatie met onze concurrentiële prijs zorgt dat voor een uitgebreid orderboekje”, zegt Vliegen. “We werken ook altijd samen met kwalitatieve partners, zoals Geberit voor de materialen, Giacomini voor de leidingen in de chape en Lambrechts als sanitaire groothandel.”


Erro Heating – HVAC

Erro Heating specialiseert zich in verwarming en ventilatie, koeling en sanitair, zowel voor particulieren als voor de industrie. Het bedrijf uit Opglabbeek zorgde in Genk voor de HVAC-technieken in het Villardell-project. “Voor ons is het een middelgroot project, met 84 appartementen en een tiental handelspanden”, zegt Rob Brands, zaakvoerder van het Limburgse bedrijf. “We rusten alle units uit met ventilatie type D van Vasco, en in de penthouses voorzien we ook de vloerverwarming. Voorts plaatsen we in alle appartementen uiteraard ook de nodige radiatoren en ketels.”

Erro Heating werkt regelmatig samen met Cordeel. “We leveren een goede service, en doen dat tegen een sterke prijs. Cordeel is daarom, denk ik, een heel goede klant van ons, zowel op het vlak van residentiële als industriële projecten. Zo installeren we nu ook de HVAC-technieken in het Omnicol-project in Ham, bij Tessenderlo”, sluit Brands af.


A.I. Electro Technics – Elektrische installatie

A.I. Electro Technics, een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Tessenderlo, werkte samen met Cordeel aan De Villardell. “We voerden de volledige elektrische installatie uit”, zegt Georges Schildermans, zaakvoerder van het Kempische bedrijf. “We plaatsten er een middenspanningscabine, de nodige kilowattuurmeters voor de verschillende appartementen, de data-voorzieningen, de telefonie en de elektrische installatie van de algemene delen en van de individuele appartementen.”

Het project gaat eveneens gepaard met de realisatie van twee ondergrondse parkeergarages, die aan de stad Genk zullen toebehoren. Daar voorzag A.I. Electro Technics ook de branddetectie, de brandveiligheidsinstallatie en de RWA. “We werkten al veel met Cordeel samen, in verschillende projecten”, zegt Schildermans. “Onze grootste troef is dat we ons steeds zeer soepel opstellen, ten voordele van de klant. We passen ons immers snel aan aan veranderende omstandigheden. Dat hebben aannemers en bouwheren graag.”

Bouwen aan Vlaanderen partners

Middelgrote Vlaams-Brabantse GazellenSafehouse