Platform voor de bouw
Nieuws

De voordelen van LED verlichting

light-354043_1920-kopieren

16 januari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Verlichting is broodnodig, maar wat is nu de meest logische keus? Je hoort tegenwoordig veel over LED verlichting. Waarom eigenlijk? Wat maakt juist LED lampen zo interessant?

Duurzaamheid

We willen met elkaar het milieu helpen maar hebben wel onze eigen behoeften om zo comfortabel mogelijk te kunnen leven. Verlichting is er daar één van. Dus is het logisch dat we kiezen voor een lamp die duurzaam is. LED is hierbij uitermate geschikt. Neem bijvoorbeeld de led lamp e27, deze gaat wel tot 15 keer langer mee dan de oude gloeilamp. Daarnaast is het ook wel fijn dat deze LED lampen e27 gewoon in de armatuur gedraaid kunnen worden die al aanwezig zijn. Daardoor is dus de armatuur niet meteen overbodig. Er zijn overigens wel soorten LED lampen waarbij je de armatuur beter wel kan vervangen of dat er een aanpassing nodig is. Naast het feit dat de lamp langer meegaat, verbruikt het ook nog eens vele malen minder stroom dan andere lampen. Dat is financieel gezien dus ook gunstig.

Veel mogelijkheden met een LED lamp

Met LED lampen kan er veel gedaan worden. Zo kan LED verlichting dimbaar zijn. Het is verkrijgbaar als een spotje, maar ook als TL verlichting of gewoon als een bolletje voor in de hanglamp natuurlijk. Vormen zijn ook variabel, net als het soort licht wat ze uitstralen. Grote voordelen zijn verder dat ze niet warm worden (dus ideaal op plekken waar bijvoorbeeld kinderen zijn) en hierdoor dus ook het brandgevaar minder groot is. Bruine plekken vanwege de hitte van gloeilampen zijn hiermee dus ook van de baan. Een LED lamp geeft een rustige lichtverspreiding omdat flikkeren bij LED niet voorkomt, wat de nodige irritatie voorkomt en het tevens een prettiger licht is om bij te werken. Al met al dus voordelen te over om te kiezen voor LED.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details