Platform voor de bouw
Jaarboek

De voordelen van multidisciplinaire uitwerking met BIM

The-Waves—03
Project ‘The Waves’ in Oostende.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Cobe Ingenieurs

14 maart 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Structuur en stabiliteit zijn de ruggengraat van elk bouwwerk. Daarom bouw je best op ervaren en stevige fundamenten. Cobe Ingenieurs adviseert en ontwerpt structuren voor kleine en grote bouwprojecten. Met getalenteerde medewerkers en een persoonlijk contact als voornaamste troeven.

Het Brugse ingenieursbedrijf heeft met twintig medewerkers – met elk hun eigen accenten – voor elke schaalvoorkeur en ieder project de juiste specialist in huis. Deze ambitieuze ingenieurs en tekenaars scholen zich bovendien voortdurend bij. Zo vinden ze zonder uitzondering de perfecte match voor elk bouwproject. Een performante aanpak staat bij Cobe Ingenieurs van meet af aan voorop. In 2000 richtten ir. arch. Koen Van Nevel en ir. bouwkunde Katrien Dobbelaere het studiebureau op. Vandaag is het Brugse team een gevestigde waarde binnen de sector.

Het Brugse ingenieursbedrijf is een gevestigde waarde binnen de sector.

Sterk, gedetailleerd en esthetisch

Koen Van Nevel: “Je wil als bouwheer zeker zijn van een optimaal ontwerp voor de zuinige en duurzame stabiliteit van elk project. Uiteraard krijg je een correcte opvatting en berekening van de structuur. Maar nog meer dan dat gaan onze ingenieurs en modelleurs samen op zoek naar een oplossing die rekening houdt met de esthetische en praktische voorwaarden. In dialoog: van de eerste meeting tot op de werf. Sterk, gedetailleerd en esthetisch. Deze drie kwaliteiten kenmerken de structurele Cobe-
concepten. En altijd binnen de vooropgestelde timing en het beschikbare budget.”

Het nieuwe kantoor van Cobe Ingenieurs in Sint-Michiels.

Voortrekker in de sector

De bouwwereld is in constante evolutie. Cobe Ingenieurs houdt de vinger aan de pols. Klanten kunnen profiteren van de nieuwste materialen, bouwconcepten, rekentoepassingen en modelleer-technieken. Ze zijn zelfs een voortrekker in de sector. Een sterke focus op 3D-modellering, BIM en een bouwteamaanpak zijn typevoorbeelden van die innovatieve benadering. Zo tillen de ingenieurs elk bouwproject naar een hoger niveau.

Koen Van Nevel: ‘Via BIM combineren we 3D-ontwerpen met data voor diverse ontwerpende partijen in het ontwerp. Die integrale aanpak optimaliseert de uitvoering van de bouwprojecten. Zo werken we efficiënt samen tijdens de verschillende ontwerpfases van het project. Je profiteert van de ondersteuning van BIM en haalt info op, bewerkt ze en levert ze opnieuw aan voor de andere partners. BIM maakt het delen en uitwisselen van informatie eenvoudig en efficiënt. Als architect of aannemer heb je op elk moment toegang tot de plannen en uitvoeringsdetails vanop je eigen computer en je eigen locatie. Voor het uitwerken van structurele ontwerpen en uitvoeringsdossiers gebruiken we al sinds 2010 AutoCAD, Revit en Allplan. We werken daarbij nauw samen met ontwerppartners volgens een vooraf afgesproken werkwijze en op gedeelde platformen. Zo komen we tot een goed gecoördineerd model en ontwerp.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details