Platform voor de bouw
Derde EPB-congres ‘Think outside the Box’ gewijd aan gezond en comfortabel bouwen in de toekomst

Derde EPB-congres ‘Think outside the Box’ gewijd aan gezond en comfortabel bouwen in de toekomst

Waar liggen architecten, bouwpromotoren en bouwheren wakker van anno 2019? Energiebehoud, al is dat intussen gemeengoed bij zowel nieuwbouw als renovatie. Andere hot topics in de bouwwereld zijn gezond leven én comfortabel wonen. ‘Gezond en comfortabel bouwen in de toekomst’ vormt daarom het thema van het derde EPB-congres. Architecten, EPB-verslaggevers en constructeurs zijn welkom op 3 oktober in BEL Brussel. Het congres is een initiatief van THE BOX, een partnerschap tussen Renson, Unilin, AGC, Sapa, Soudal en Skylux, in samenwerking met opleidingsspecialist SBM. architectura.be is mediapartner en verzorgt de communicatie rond het congres.

Een gezonde woning die ook nog eens comfortabel is, moet voldoen aan een aantal minimumvereisten en spelregels binnen het EPB-kader. Regels omtrent isolatie en luchtdichtheid, akoestiek, ventilatie, zonwering én natuurlijk daglicht. Het wettelijk kader van deze regelgeving evolueert continu, wat zich vertaalt in architecturale trends zoals kleiner wonen.

Het derde EPB-congres gaat dieper in op de wettelijke aspecten van gezond en comfortabel bouwen en toont de voordelen en effecten van goede isolatie, luchtdichte akoestiek, ventilatie en natuurlijk daglicht via dak en ramen in een woning.

Op het programma

Keynote speaker van het congres is niemand minder dan Vincent Callebaut, de gerenommeerde Belgische architect met kantoren in Parijs die zich voor zijn projecten laat inspireren door de natuur. Hij staat bekend om het zoeken naar oplossingen voor problemen zoals milieuverontreiniging.

Verschillende experts laten tijdens het congres hun licht schijnen op het thema ‘Gezond en comfortabel bouwen in de toekomst’. WTCB-collega’s Bart Ingelaere en Bertrand Deroisy gaan dieper in op respectievelijk akoestiek en natuurlijk daglicht. EPB-consulent Luc Dedeyne legt de link tussen luchtkwaliteit en energie. Karim Zouaoui, business development director bij projectontwikkelaar ION, zal spreken over de behoeften en noden van de bouwheer.

Het congres wordt afgesloten door een walking dinner.

Praktisch

Het EPB-congres vindt plaats op donderdag 3 oktober van 15u30 tot 20u30 in BEL Brussel, naast Tour & Taxis. Vooraf inschrijven is verplicht en kan hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details