Platform voor de bouw
“Deze Matexpo wordt nog groter en beter”

“Deze Matexpo wordt nog groter en beter”

Nog enkele maanden en dan is het zover: op woensdag 11 september gaat Matexpo 2019 van start. Als we de voortekenen goed inschatten, dan wordt de 38e editie groter en beter dan ooit. Managing director Gregory Olszewski vertelt ons graag wat dat laatste inhoudt. Zo is er een nieuwe website, komt er een eigen Matexpo App, verandert het parkeren flink en krijgt de Innovation en Green Award er een broertje bij: de Safety Award.

matexpo-03-onthulling-daf-kopieren

Matexpo: de plek voor onverwachte onthullingen.

 

Matexpo is de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk Xpo. Het is met ruim 40.000 bezoekers inmiddels de derde grootste vakbeurs in Europa en een heel succesvolle. Dat is goed te merken nu de economie op volle toeren draait. 2017 was al een topeditie en de kans is groot dat er deze editie bij de bezoekers-aantallen opnieuw records worden gebroken. Ook de lijst met exposanten wordt steeds langer en begint de 400 te naderen. Zowat alle merken komen we straks tegen op de beursvloer en het overvolle buitenterrein. “We hebben nog enkele maanden te gaan en nu al is Matexpo 2019 volledig volzet met standhouders”, vertelt Gregory Olszewski. “En dat is luxe want nu kunnen
we ons volledig focussen op andere belangrijke zaken voor standhouders en bezoekers.”

matexpo-02-gregory-o-kopieren

Managing director Gregory Olszewski: “Demo Days was een succes en Matexpo 2019 is nu al volledig uitverhuurd.”

 

We gaan anders parkeren

Dat brengt ons meteen bij het volgende nieuwtje: het parkeerbeleid wordt aangepakt. Tijdens de voorgaande edities was het parkeren nog verre van perfect. Nu wordt het veiliger, mooier en overzichte-lijker. Geen verkeerschaos meer op de rotonde bij Kinepolis en weg met die meerdere, redelijk ver uit elkaar gelegen parkeerplekken met drassige grond als het regent. Het wordt nu min of meer één heel groot parkeerterrein. Dat ligt weliswaar iets verder weg en buiten het beursgebied, maar heeft een betere ondergrond, is beter bereikbaar en er gaan veel meer shuttlebussen rijden tussen het parkeerterrein en de ingang van Matexpo. De nieuwe parkeerplek wordt het Evolis Business Park. Dat ligt naast auto-snelweg E17 bij afslag Kortrijk-Oost. Vanuit Gent betekent dit dus een afslag vroeger.

matexpo-04-groot-en-klein-kopieren

De plek waar kleine mensen grote machines ontmoeten.

 

Nieuwe website en eigen app

Hoe laat gaat de beurs open? Waar kan ik registeren? Waar staan de gratis shuttlebussen? Wie zijn de standhouders en waar vind ik ze op het terrein en/of in de hallen? Het zijn veel gestelde vragen van bezoekers. De antwoorden zijn niet alleen te vinden op de vernieuwde en fraai ogende website www.matexpo.com, maar straks ook in de eigen Matexpo-app. Daar wordt druk aan gewerkt zodat hij ruim voor de start van de beurs beschikbaar is. “Het maken van zo’n app vergt een grote investering, maar die is zeker de moeite waard. Straks kun je via gps-locatie op je mobiele telefoon zien waar je bent op het beurs-terrein en waar de standhouders zich bevinden. Dat zal heel prettig werken”, aldus een enthousiaste Gregory Olszewksi. Overigens is het traditionele gedrukte plan straks ook nog beschikbaar.

matexpo-05-dansende-robot-kopieren

De plek waar de robot nog voor de mens danst.

 

Voor het eerst afbouwplanning

Het mogen dan geen spectaculaire veranderingen zijn, de verbeteringen maken het bezoek aan de Matexpo een stuk aantrekkelijker. Gregory Olszweski meldt ook nog een nieuwtje voor standhouders.
Naast de gebruikelijk opbouwplanning zal er deze
editie voor het eerst ook een afbouwplanning
komen. Ook dat heeft met de groeiende aandacht voor veiligheid en efficiënter werken te maken.

Doorgaan met Demo Days

Groot nieuws was er wel tijdens de vorige editie, met de uitruil van het drassige demoterrein in het Ei tegen de succesvolle Demo Days in Braine-l’Alleud. Ook die in 2018 gehouden Demo Days werden een succes. Bang voor kannibalisme is Gregory Olszewski zeker niet: “De Demo Days zijn en blijven een vorm van dienstverlening, want er doen alleen bedrijven aan mee die standhouder zijn op Matexpo. We gaan er zeker mee door, want ze zijn leuk om te organiseren en bedrijven vinden het prachtig.” Overigens is, zoals traditioneel door Ahlman Nederland, tijdens Matexpo zelf nog altijd een beperkte demo op de eigen stand mogelijk als publiekstrekker.   


Openingstijden

De openingstijden van Matexpo 2019 zijn ook bekend:

Woensdag 11 en donderdag 12 september van 10:00 – 18:00 uur, vrijdag 13 september van 10:00 – 20:00 uur en op zaterdag 14 en zondag 15 september van 09:00 – 17:00 uur.

De toegang is gratis bij online registratie vooraf. Aan de kassa ter plaatse kosten tickets 15 euro. Matexpo is goed toegankelijk voor personen met een mobiele en/of visuele beperking.

Wie op de hoogte wil blijven van al het Matexpo-nieuws kan op website www.matexpo.com kijken, daar de nieuwsbrief aanvragen en de ontwikkelingen volgen via Facebook en Twitter via @matexpo.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details