Platform voor de bouw
Dialock, het deurslot 2.0

Dialock, het deurslot 2.0

Contactloos is het ‘nieuwe normaal’ in het postcoronatijdperk, en dus zijn systemen zoals Dialock relevanter dan ooit. “Dit betrouwbare toegangscontrolesysteem tackelt allerlei uitdagingen en verdient het om deze dagen in de spotlights te staan, temeer omdat het functioneert met contactloze transponders”, klinkt het bij Häfele.

Velen kennen Häfele als leverancier van duizenden meubel- en bouwbeslagoplossingen, maar de firma is tevens aanbieder én fabrikant van het Häfele Dialock-toegangscontrolesysteem. Häfele was in 1994 een van de eerste fabrikanten die met Dialock een systeem op basis van RFID (Radio Frequency IDentification) promootte als een flexibel alternatief voor de conventionele sloten-met-sleutel. Tegenwoordig vind je de Dialock-systemen in heel de wereld, met dank aan de internationale groei van de firma. Ze bewijzen in haast elk gebouw hun nut: van hotels tot bed and breakfasts, wellness- en skiresorts, sporthallen, kantoren, horecafaciliteiten en zorgcentra. Met bijna honderd jaar ijzerwaren -en slotenkennis wist Häfele heel wat voordelen te polijsten

Easy set-up and configuration

De basis van het Dialock-systeem is tweeledig: enerzijds de transponder en anderzijds de terminal. Beiden communiceren binnen een licht elektromagnetisch veld op geringe afstand (<10 cm) volgens drie mogelijke standaarden: Tag-It, Legic en het moderne Mifare. Extreem sterke encryptie zorgt voor absolute veiligheid. De transponder is geïntegreerd in een kaart, tag of armband. Ook een smartphone kan als ‘digitale sleutel’ fungeren. De terminal kan een wandlezer zijn die binnen of buiten hangt, deel uitmaakt van een parlofoon of fungeert als een slot. In de meeste toepassingen vervangt het een klassiek deurslot en zie je slechts een discreet plaatje, dat zich op de plaats van de vroegere sleutelrozet bevindt. Ombouw van klassieke sloten is dus perfect mogelijk, ook met eigen logo of vormgeving. Voor hotels en bed and breakfasts is dit natuurlijk een must.

Het systeem laat zich niet alleen integreren in toegangen rond deuren, poorten en draaikruizen, maar ook in toegangen tot kleine en grote meubels, kluizen en lockers.

 

Easy use & management

Op basis van tijd en/of terminalprogrammering of transponderprogrammering wordt toegang toegestaan of geweigerd. Maar evengoed kan er geïdentificeerd worden of kan er een aan/uit- commando gegeven worden (voor toestellen of andere systemen). De beheerder kan in een handomdraai aanpassingen doorvoeren met een programmatietransponder, in een gesloten netwerk of via onlinebeheer. Grote sleutelbossen van gebouwbeheerders en conciërges zijn verleden tijd, net zoals verloren sleutels!

Easy scaling & integration

Häfele Dialock onderscheidt zich van concurrerende systemen met zijn extreem ruime waaier van toepassingen én het feit dat je kleinschalig kan starten en steeds verder kan uitbreiden. Het systeem laat zich niet alleen integreren in toegangen rond deuren, poorten en draaikruizen, maar ook in toegangen tot kleine en grote meubels, kluizen en lockers. Dat maakt het extreem kostenefficiënt. Een ander uniek voordeel is de mogelijke koppeling met bestaande systemen zoals tijdsregistratie, check-in- en -check-outmechanismes, kassa’s en zo veel meer.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details