Platform voor de bouw
Digitale opmars in de bouw is niet meer te stuiten

Digitale opmars in de bouw is niet meer te stuiten

De bouw is stevig aan het digitaliseren. Nu goed, we hadden ook een achterstand op te halen. Tot een paar jaar geleden betekende digitalisering in onze sector voornamelijk het werken met CRM- en andere informaticatoepassingen, zoals in zoveel sectoren het geval was. Maar daar stopte het ook dikwijls. Ondertussen bevinden we ons echter op een totaal ander speelveld. 

Steeds meer bouwbedrijven schakelen BIM in om al op voorhand zo juist mogelijk te werken, laten drones rondvliegen om totale oppervlaktes te berekenen of moeilijk toegankelijke zones in kaart te brengen en werken met VR-toepassingen. Ook robots doen hun intrede in de bouw. Niet zozeer om een muur te metselen of een dak te leggen, maar wel om bouwmateriaal naar de juiste plek te brengen. Die taak hoeft de werfarbeider dan alvast niet meer te doen.

Embuild – dat is de nieuwe naam voor Confederatie Bouw – wil dat digitaliseringsproces in de bouw verder aanmoedigen en versnellen en organiseert al een aantal jaar Digital Construction Brussels, een vakbeurs die zich 100 % buigt over digitalisering in de bouw. We organiseren deze beurs samen met het WTCB, pioniers op het vlak van digitalisering in de bouw. Dit jaar vindt ze plaats op 11 oktober in Groot-Bijgaarden (Brussels Kart Expo). Met als bonus: extra veel beursruimte.

Dit jaar gaan we op Digital Construction Brussels nóg meer de kaart trekken van demonstraties en beleving. We willen dat de bezoekers zin krijgen om zelf de mouwen op te stropen en de producten die er uitgestald staan uit te testen. Een dergelijke beurs is ook een ideale gelegenheid om een imagoswitch te creëren bij jongeren en minder jongeren. De bouw is immers al lang niet meer de sector van louter beton, baksteen en cement. Uiteraard blijven deze materialen belangrijk, maar ondertussen staan we al veel verder. In die zin is Digital Construction Brussels, samen met onze drie andere vakbeurzen, een bijzonder mooie etalage om de evolutie van de bouw in kaart te brengen. En dat is dan weer bijzonder nodig op een moment dat de doorstroming naar onze sector te beperkt is en er een kleine twintigduizend vacatures openstaan in de bouw. 

Daarom is het meer dan ooit tijd om luid en duidelijk kenbaar te maken dat de bouw anno 2022 sterk geëvolueerd is en meer dan ooit op de digitale trein is gesprongen. Ik hoop dan ook dat u tijdens Digital Construction Brussels vooral verrast zal worden.  

Digital Construction Brussels

Op 11 oktober vindt in Brussels Kart Expo ‘Digital Construction Brussels’ plaats, dé vakbeurs voor bouwprofessionals die op zoek zijn naar innovatie. In een uniek kader brengen de standhouders een gevarieerd en actueel aanbod van producten en diensten. De bezoekers kunnen in een informele en ontspannen sfeer kennismaken met digitale ontwikkelingen in de bouwsector. Netwerken bij het nuttigen van heerlijke gerechtjes (die gratis worden aangeboden) én informatie verzamelen is wat echt telt. Ook de toegang tot de beurs is volledig gratis! Meer info: www.digitalconstructionworld.be/digitalconstruction

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details