Platform voor de bouw
Distributeur of technisch expert?  Deze groothandel is het allebei

Distributeur of technisch expert? Deze groothandel is het allebei

’s Ochtends kilometers kabels droppen bij een concerthal, ’s middags een voorstel uitwerken voor de automatisering van een kantoorgebouw en ’s avonds alvast die ene lading zonnepanelen voorbereiden. “Het klinkt cliché, maar we zijn écht van vele markten thuis”, aldus groothandelaar Cebeo.

Bijna honderd jaar geleden ging Charles Bultiauw in Kortrijk van start met het toen nog kleine Cebeo. Het bedrijf begon louter als distributeur, maar is uitgegroeid tot een volwaardige projectpartner voor heel wat installateurs, studiebureaus, integratoren, zorginstellingen en ondernemingen. “We zijn voor hen natuurlijk leverancier van elektrotechnisch materiaal, maar voor veel van onze klanten doen we eigenlijk veel meer dan dat. Zo geven we ook technisch advies bij kleine of grote projecten en gaan we bijvoorbeeld in functie van het lastenboek na wat de beste oplossing is. Dat gaat heel breed: van de algemene elektriciteitsvoorzieningen over HVAC, verlichting, hernieuwbare energie, datacenters … We hebben veel merken en oplossingen in ons aanbod”, legt Patrick Delbaere uit, directeur Key Accounts & Large Projects bij Cebeo.

Van algemene elektriciteitsvoorzieningen tot HVAC, verlichting en zelfs datacenters: Cebeo is van vele markten thuis.

 

Twee informatiebronnen

“Er zit natuurlijk al veel knowhow bij de installateurs zelf, maar gespecialiseerd advies kan altijd nuttig zijn”, vindt Delbaere. En daarvoor kan Cebeo meerdere vakspecialisten inschakelen: “Enerzijds hebben we onze eigen technische experts in huis, elk met hun eigen specialisatie. Maar dankzij de jarenlange partnerships met een groot aantal fabrikanten kunnen we indien nodig ook hun specialisten snel inschakelen. De technische ondersteuning die we kunnen bieden, gaat dus heel ver.”

Logistiek flexibel

De kerntaak van Cebeo blijft in de eerste plaats wel distributie, en dat vraagt om de nodige flexibiliteit bij logistieke uitdagingen: “Als leverancier moet je zo goed mogelijk kunnen inspelen op de wensen van je klant. Een bestelling ’s anderendaags rechtstreeks leveren op de werf, bepaalde producten samen verpakken, de fabrikant vragen rechtstreeks te leveren … Dat soort zaken kunnen de efficiëntie van onze klanten aanzienlijk verhogen, dus voor ons is dat een belangrijk onderdeel bij de begeleiding van een project. En daarvoor kunnen ze dan ook op ons rekenen”, licht Patrick Delbaere toe.

In de eventsector zijn stipte leveringen van de benodigde kabels cruciaal.

 

De sleutel tot succes

Dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle samenwerking, bewijst het feit dat Cebeo al jaren kabels levert aan een van zijn klanten in de eventsector. Delbaere: “Als een levering in de bouw niet op tijd komt, worden de werken uitgesteld. Maar als The Rolling Stones moeten optreden, gaan ze niet wachten tot de kabels er liggen. In de eventsector zijn deadlines dus als het ware nóg belangrijker. Onze klant kan erop vertrouwen dat we alles tijdig aanleveren en dat alle shows netjes kunnen doorgaan, precies volgens de planning. Zelfs wanneer de hoeveelheden oplopen.” Stipte leveringen waren ook nodig voor het nieuwe kantoorgebouw van Lanson in Sint-Jans-Molenbeek, waar Cebeo maar liefst 850 Poly PV-panelen van Q-Cells bezorgd heeft: “Daarvoor hebben we eerst een studie uitgevoerd om het ideale aantal en de oriëntatie van de panelen te bepalen. Nadien hebben we al het materiaal op afroeporder geleverd: panelen, draagsysteem, kabel, kabelgoten en omvormers.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details