Platform voor de bouw
Draaideuren en toegangspoorten voor kantorencomplex Tweed
Boon Edam installeerde twee automatische draaideuren voor de ingang van het Tweed-gebouw.

Draaideuren en toegangspoorten voor kantorencomplex Tweed

Aan de ingang van het gerenoveerde kantorencomplex Tweed in Brussel worden werknemers en bezoekers verwelkomd door twee indrukwekkende draaideuren. Boon Edam leverde naast de tourniquets ook de toegangspoortjes. Filip Chody, vertegenwoordiger bij Boon Edam: “De uitdaging was om de stijlvolle toegang met veel glas en licht te combineren met een goede beveiliging.”

In 1903 bracht Boon Edam de Tourniket op de markt. 120 jaar later is het basisontwerp van dit sterproduct nog altijd hetzelfde, al kwam er sindsdien veel technologie bij. Twee van die Tournikets vind je terug aan de ingang van Tweed. De draaideuren hebben drie deurvleugels en werken automatisch of manueel. Speciaal voor het kantoorgebouw maakte Boon Edam de draaideuren met een matglazen dak om extra licht binnen te brengen. De aluminium profielen zijn geanodiseerd en afgewerkt in licht brons. Om eventuele koude of warmte tegen te houden, integreerde Boon Edam een luchtgordijn. 

Voor bezoekers met een tijdelijke badge staan er onopvallende zwarte zuiltjes.

Open karakter en toch veilig

Filip Chody: “Veel verschillende bedrijven huren een kantoor in het Tweed-gebouw. Iedereen kan in de hal, maar alleen werknemers en bezoekers mogen verder. Om die circulatiestroom in goede banen te leiden, installeerden we vijf loopstraten met beveiligingspoortjes en minimalistische controlezuilen. En een bredere toegangspoort voor rolstoelgebruikers en transpalletten. De klant koos bewust voor lage glazen poortjes om het zicht open te houden. De badgelezers van de toegangscontrolesoftware van de klant zitten mooi ingewerkt in die zuilen. Voor bezoekers met een tijdelijke badge staan er onopvallende zwarte zuiltjes die als insliklezers fungeren.” 

Salesmanager Eric Deckers: “Voor deze opdracht was het ook belangrijk dat onze draaideuren en toegangspoorten perfect in het ontwerp van de architect pasten. Zo is de glastint van onze draaideuren precies dezelfde als de ramen van de gevel.”

Vijf loopstraten leiden de beveiligde toegang naar de kantoren in goede banen.

Werken met zicht op Brussel

Tweed is een kantorencomplex van 16.500 m², verspreid over twaalf verdiepingen met een dakterras dat een fantastisch zicht op de hoofdstad biedt. Het ontwerp is van de hand van ALTIPLAN°architects. Via de mezzanine op de eerste verdieping bereik je alle kantoren. Tweed kwam in de plaats van het verouderde Vivaqua-gebouw in de Wolstraat. Door het oude gebouw te slopen en te vervangen door een nieuwbouw behaalde het project het BREEAM Excellent-duurzaamheidskeurmerk.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details