Platform voor de bouw
Duco pakt uit met inspirerend seminar ‘Binnenklimaatdoelstellingen 2020? Een gezonde kijk!’

Duco pakt uit met inspirerend seminar ‘Binnenklimaatdoelstellingen 2020? Een gezonde kijk!’

België nog ver verwijderd van klimaatdoelstellingen voor 2020’, ‘Vlaanderen haalt Europese klimaatdoelstelling niet’ … Het zijn maar enkele van het resem krantenkoppen die de laatste maanden het nieuws haalden. Dat er op klimatologisch vlak veranderingen moeten komen, staat als een paal boven water. Maar wat met het binnenklimaat en zijn doelstellingen richting 2020? Krijg antwoorden tijdens Duco’s gratis seminar op 11 of 13 juni, waar drie boeiende gastsprekers het woord zullen voeren.

De laatste maanden teistert een klimaathysterie ons land. ‘Het klimaat is nog nooit zo hot geweest,’ begint Dirk Slagmulder, Sales Director Duco, ‘met buiten- en binnenlucht in het middelpunt van de belangstelling.’

‘Ook de bouwregelgeving  groeit en bloeit, maar wordt eigenlijk vooral strenger. Alle nieuwbouwwoningen moeten tegen 2020 voldoen aan een E-peil van 35 en tegen 2021 aan de BEN-eisen wat overeenkomt met E30. Daarbij mag de kwaliteit van het binnenklimaat niet uit het oog verloren worden. Hierop speelt Duco in met het seminar ‘Binnenklimaatdoelstellingen 2020? Een gezonde kijk!’.

Wordt de toekomst ‘BEN-wonen’ of ‘ENG-wonen? Wanneer is er sprake van een goede Indoor Air Quality en wat is het effect hiervan op het well-being van de bewoner? Hoe belangrijk is akoestisch comfort? En wat zijn de oplossingen op het vlak van energiezuinigheid binnen dit alles? Tijdens het namiddagprogramma zal de ventilatie- en zonweringfabrikant een antwoord bieden op deze en andere pertinente  vragen.

Duco’s DNA in seminar gegoten

Slagmulder: ‘Duco’s DNA bestaat eruit om een optimaal binnenklimaat te creëren op basis van de pijlers ‘gezondheid’, ‘comfort’ en ‘energiezuinigheid’. Een vertaling hiervan vind je terug tijdens het seminar.’

Een woning staat of valt met de kwaliteit van de binnenlucht. Iemand die alles over Indoor Air Quality kan vertellen, is dr. Marianne Stranger, VITO. Ze zal het belang van een gezond en veilig binnenmilieu toelichten. Daaropvolgend spreekt dr. ir. Tom Geens, Liantis. Binnen zijn verhaal vertrekt hij vanuit de mens. Geens zal de impact van de binnenluchtkwaliteit op het well-being van de bewoner verduidelijken.

Lawaaihinder is vaak de boosdoener voor een verminderd comfort in huis. Prof. dr. Bart Vinck, audioloog, neemt je mee in de wereld van akoestiek, waarbij hij ingaat op de invloed van (ventilatie)geluiden op het leefcomfort en de gezondheid.

Als laatste zal Dirk Stevens, Sales Manager België, de pijler ‘Energiezuinigheid’ op een interactieve manier behelzen met focus op vraaggestuurde ventilatiesystemen C en D en slimme warmtepompsystemen.

Eén thema, twee locaties

Om in te spelen op bereikbaarheid vindt hetzelfde seminar tweemaal plaats: op 11 juni in Auditorium4 te Gent en op 13 juni in het Logistiek Innovatie Trainingscentrum (LiTC) te Laakdal.

Smaakt dit naar meer? Bekijk dan zeker de teaservideo. Surf naar www.duco.eu/binnenklimaat en boek jouw plaats voor deze ongetwijfeld boeiende namiddag! Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details