Platform voor de bouw
Duitse fabrikant van raam- en deurbeslag verenigt esthetiek met functionaliteit
Het FSB Sales Team Belux (v.l.n.r.): Andy Desoppere, Filip Huygh, Didier Baert en Werner van Alstein. (Beeld: Saskia Haché)

Duitse fabrikant van raam- en deurbeslag verenigt esthetiek met functionaliteit

Het Duitse familiebedrijf kan teren op bijna 140 jaar knowhow en kent de eisen van de moderne projectbouw door en door. “Voor alles wat samenhangt met grijpen en grepen, kan je bij ons terecht”, aldus Didier Baert, verkoopsdirecteur bij FSB Belux. 

FSB is een familiebedrijf dat in 1881 – in 2021 precies 140 jaar geleden – is opgericht door Franz Schneider. De hoofdzetel bevindt zich in het Duitse Brakel, wat meteen ook de bedrijfsnaam FSB verklaart. FSB heeft geen fysiek
kantoor in ons land, maar wordt in België en Luxemburg enthousiast vertegenwoordigd door een vierkoppig salesteam. “FSB is in de eerste plaats gekend voor zijn klassiek beslag voor deuren en ramen”, steekt Didier Baert van wal. “Daarnaast zijn we ook actief op de sanitaire markt, produceren we systeemoplossingen voor de industrie en zijn we gespecialiseerd in elektronische toegangscontrole. FSB staat garant voor Duitse topkwaliteit. Daarnaast hechten we veel belang aan design. Meer zelfs: wij waren een van de eersten om samen te werken met architecten en designers voor het ontwerp van onze producten. Noem ons dus gerust een pionier.”

“Overal waar ‘less is more’ van toepassing is en veel belang aan design wordt gehecht, komen de esthetische en functionele kwaliteiten van onze rozetloze deur- en raamkruk tot hun recht”, stelt Didier Baert.

Rozetloze deur- en raamkruk

FSB mag dan al bijna 140 jaar bestaan, door te blijven innoveren biedt het bedrijf een antwoord op de hedendaagse trends in de markt. Zo ont-wikkelde FSB de rozetloze deur- en raamkruk, waarmee het zich zowel op de hoogwaardige woning- als projectbouw richt. “Overal waar ‘less is more’ van toepassing is en veel belang aan design wordt gehecht, komen de esthetische en functionele kwaliteiten van de rozetloze deur- en raamkruk van FSB tot hun recht”, stelt Didier Baert. “Het gemeenschappelijke element van beide krukvarianten is de tot een minimum gereduceerde rozet met een diameter van 30 mm. Met circa dertig verschillende krukdesigns in aluminium, roestvrij staal, messing en brons bieden we een unieke keuzevrijheid en continuïteit voor ramen en deuren.”

Nieuwe familie schuifdeurkommen

Nog in het segment deurbeslag heeft FSB onlangs een nieuwe familie schuifdeurkommen ontwikkeld. Constructief gezien bestaat de nieuwe schuifdeurkom uit een in het deurblad geïntegreerde schaal, een beweegbaar en een vast greepelement en een aan de voorkant van de greep geïntegreerd afsluitplaatje. Een groot aanbod ronde en hoekige designs gaat gepaard met een waaier aan individuele kleurencombinaties. Het innovatieve bedieningsconcept verenigt de functies van het vergrendelen, openen en schuiven in één element.

Barrièrevrij ErgoSystem

FSB is ook actief in de sanitaire wereld, meer bepaald met zijn barrièrevrij ErgoSystem, dat esthetiek en functionaliteit verenigt. Didier Baert: “Onze hulpmiddelen en accessoires laten bejaarden en mindervaliden toe om zelfstandig te handelen in het toilet en de badkamer. Ze worden dan ook veel gebruikt in woonzorgcentra en ziekenhuizen. Het is geen klinisch functieobject, maar integreert zich op een sobere manier in de omgevingsarchitectuur. Daarom is het ook erg geschikt voor toepassingen in hotels of particuliere woningen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details