Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Duurzaam koelen en vriezen op maat

In de machinekamer zijn twee compressor units, een buffervat voor de warmterecuperatie en een CO2-afscheider geïnstalleerd.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Koeltechniek Roose

28 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De activiteiten van DV Fresh staan of vallen met een efficiënte en energiezuinige koeling. Daarom koos het resoluut voor state of the art maatwerk, waarbij alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. Zowel de engineering als de implementatie van de oplossing werden toevertrouwd aan Koeltechniek Roose uit Ruiselede, dat voorheen al meerdere projecten voor dit voedingsbedrijf realiseerde.

Sinds 1983 specialiseert Koeltechniek Roose zich in industriële koel- en vriesinstallaties (NH3 en CO2) op maat. Het accent ligt op oplossingen voor de voedingsindustrie, maar het bedrijf spitst zich eveneens toe op proceskoeling voor de papier- en kunststofnijverheid. “We maken op meerdere punten het verschil ten opzichte van de con-currentie”, vertellen zaakvoerders Wim en Davy Roose. “Zo garanderen we een lange levensduur van de installaties via de toepassing van rvs-leidingen en robuuste compressoren/verdampers. Daarnaast ontwikkelden we zelf een sturing met visualisatie om de installaties altijd op de meest energiezuinige manier te kunnen laten werken. Omdat we zelf zowel de engineering als de implementatie en afstelling voor onze rekening nemen, kunnen we de klant bovendien altijd de beste oplossing garanderen.”

In het nieuwe gebouw is onder meer een grote koelcel voor de uitgaande goederen ingericht.

Twee koelmiddelen

Het project bij DV Fresh startte met een analyse van de volledige koellast van het bedrijf. “Op basis daarvan hebben we een milieuvriendelijke NH3/CO2-pompsysteeminstallatie ontworpen met een koelvermogen van 1,2 MW bij een CO2-temperatuur van -5 °C”, aldus de gebroeders Roose. “De keuze voor twee koelmiddelen zorgt voor een combinatie van bedrijfszekerheid, duurzaamheid, veiligheid en flexibiliteit. Daarnaast bouwden we een CO2 DX-vriesinstallatie met een vermogen van 40 kW bij -30 °C. Deze is in cascade op het CO2-pomp-systeem geïnstalleerd. In het gebouw voorzagen we 22 verdampers, die in totaal zeventig ventilatoren hebben. Hun ontdooiing gebeurt door middel van een glycolcircuit dat door warmterecuperatie wordt opgewarmd. Interessant aan deze case is dat de warmte die uit de koeling wordt gerecupereerd ook wordt gebruikt om sla te drogen en de ondervloer van de diepvriezer vorstvrij te houden.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details