Platform voor de bouw
Duurzame aluminiumbekleding zorgt voor geïntegreerde gevel
“Dit is architectuur zoals we die graag brengen: hedendaags met moderne lijnen, verschillende volumes en een symfonie van diverse materialen”, zegt Thibaut Perpète.

Duurzame aluminiumbekleding zorgt voor geïntegreerde gevel

In het oeuvre van Aristo Architectes is aluminium gevelbekleding geen uitzondering. Architect en zaakvoerder Thibaut Perpète koppelt probleemloos esthetiek met de duurzaamheid van aluminium gevelbekleding. Voor zijn eigen woning opteerde hij dan ook voor Linarte van Renson, in samenspel met baksteen en een bepleisterde verdieping. Deze combinatie typeert de architecturale stijl van zijn architectenatelier: een hedendaagse symfonie van moderne materialen.

“Voor het ontwerp van mijn eigen woonst wou ik werken met grote glaspartijen die openheid creëren”, legt Thibaut Perpète uit. “De woning ligt centraal op het perceel, dus qua inkijk was er geen probleem. Achteraan is ze gericht op het zwembad en het waterthema komt ook terug aan de voorzijde, met het vijvertje links van de inkom.” 

Ook screens

“Om de hitte tegen te gaan, hebben we – zoals we nu quasi altijd doen wanneer een huis zuid-zuidwestgericht is – zonwering van Renson voorzien”, gaat Thibaut Perpète verder. “Voor de twee grote hoekramen is dat Panovista Max, terwijl de andere ramen zijn uitgerust met de Fixscreen Minimal. De screens blenden mooi in de bepleisterde gevel van de bovenverdieping. Onderaan – met ook een hoekraam – kozen we voor een moderne baksteen in samenspel met de Linarte-gevelbekleding. Uitgepuurde lijnen in een hedendaags ontwerp.”

Linarte liet toe om zowel de garagepoort als de voordeur en de raamkozijnen praktisch als één geheel op te vatten.

Integratie

“Met betrekking tot Linarte was mijn voornaamste bezorgdheid hoe ik de deur en poort zo goed mogelijk kon integreren in de gevel”, vertelt Thibaut Perpète. “Ik wou een monolithische gevel, maar met een aantal contrasterende materialen. Baksteen en pleister leken een evidentie, maar een derde materiaalsoort ontbrak nog. Aluminium was de geknipte aanvulling. Het liet toe om zowel de garagepoort als de voordeur en de raamkozijnen praktisch als één geheel op te vatten. Ik vond dat belangrijk om zo geen wanorde aan volumes en structuren te scheppen. Ook de perfecte integratie van de verlichting en de module voor videofonie pleit voor Linarte. De leds zijn de enige lichtbronnen op de gevel en verlichten de tektonische ingangstraptegels, de oprit én de inkom optimaal. Zowel de Linarte-gevelbekleding als de raamkozijnen en screens zijn uitgevoerd in dezelfde kleur, meer bepaald gestructureerde RAL 9005.”

Duurzaam aluminium

“In het kader van duurzaamheid – aluminium lamellen zijn te hergebruiken of recycleren – stak aluminium erboven uit. Het liet ook toe om raamkozijnen en screens in hetzelfde materiaal en in een identieke kleur te construeren. In ons nieuwe kantoor hebben wij een aantal jaar geleden al een testopstelling gemaakt met het aluminium en dat overtuigde ons om Linarte frequent te gaan toepassen. Nog een belangrijk aspect is dat Linarte heel gebruiksvriendelijk is. Het vereist geen intensief onderhoud en bovendien zijn de Linarte-profielen eenvoudig uit te klikken en te vervangen indien er beschadigingen zouden optreden”, weet Thibaut Perpète.

Hedendaagse symfonie

“Dit is architectuur zoals we die graag brengen: hedendaags met moderne lijnen, verschillende volumes en een symfonie van diverse materialen. Wij houden ervan om de aluminium Linarte-gevelbekleding te combineren met bakstenen en/of gevelbepleistering. Het feit dat je met Linarte zaken als poorten, deuren, lichten, videofonie, huisnummers enzovoort kunt integreren, zorgt voor een toegevoegde waarde die mij nog meer overtuigt van mijn keuze”, besluit Thibaut Perpète.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details