Platform voor de bouw
Duurzame betonwanden in een moderne productiehal
Na het productieproces worden de op maat gemaakte vloerplaten ontkist.

Duurzame betonwanden in een moderne productiehal

Groep Kerkstoel staat synoniem voor kwaliteitsvolle prefabbetonelementen. Als toonaangevend marktleider in deze sector zet de Kempense onderneming volop in op innovatie. Want in een hoogproductieve omgeving beschikt dochterbedrijf Kerkstoel 2000+ over energiezuinige oplossingen dankzij de productie van isolerende comfortwanden.

De familieonderneming Kerkstoel 2000+, gevestigd op de ISO 9001-, 14001- en 45001-gecertificeerde site in Grobbendonk, is een Europese marktleider in prefabbeton, die in het bijzonder gespecialiseerd is in prefab vloerplaten (ook ‘predallen’ genoemd), (geïsoleerde) dubbele wanden en massieve wanden. De bedrijfshistoriek gaat terug tot het jaar 1900 met de start van een zaak in bouwmaterialen in de gemeente Heist-op-den-Berg. Door de vele decennia heen bleef Kerkstoel 2000+ groeien en uitbreiden dankzij de aanschaf van onder meer performante mengcentrales, geavanceerde productie-eenheden, een staalfabriek met hoogtechnologische lasmachines, een ultramoderne betoncentrale en state of the art loskades. In 2018 volgde de voorlopige kers op de taart met de ingebruikname van een gloednieuwe, hypermoderne productiehal van wel 5.000 m² met een hoge automatiserings- en robotiseringsgraad voor de productie van betonnen wandelementen. “Die ultramoderne productiehal is ontzettend veelzijdig”, stelt bestuurder Vincent Kerkstoel tevreden vast. “Want daardoor hebben wij de mogelijkheid om unieke wanden op maat te vervaardigen, terwijl de overige productie niet de minste vertraging oploopt. Bovendien kunnen al onze betonwanden nu afgewerkt worden met een structuur, zodat ze ook een esthetisch karakter krijgen. Denk daarbij aan een houtplankenmotief, bamboemotief enzovoort.”

Een detail van de comfortwand, bestaande uit twee betonschillen, isolatie en een holle tussenruimte die op de werf wordt volgestort.

Toekomstgerichte comfortwanden

Groep Kerkstoel levert al decennialang een essentiële bijdrage aan de creatie van een duurzame, veilige en comfortabele leef- en werkomgeving. De diverse bouwproducten maken daarbij het verschil dankzij de expertise van de gepassioneerde medewerkers. Met innovatieve comfortwanden brengt Kerkstoel 2000+ nieuwe oplossingen op de markt om nog energievriendelijker en duurzamer te bouwen. Deze wanden zorgen voor een buitengewoon thermisch en akoestisch comfort, verenigd in één geprefabriceerd element. Een dergelijk element bestaat uit twee afzonderlijke delen in gewapend beton. Om koudebruggen te vermijden, is tussen beide delen een roestvrije verbinding uit hoogwaardig isolatiemateriaal aangebracht. “Onze comfortwanden vinden hun oorsprong in een alsmaar toenemende behoefte aan duurzaamheid. Dit nieuwe product biedt talrijke mogelijkheden om snel en nauwkeurig bouwen op een energiezuinige manier mogelijk te maken”, aldus Vincent Kerkstoel. “Met het oog op de toekomst willen wij ons voornamelijk verder ontwikkelen op het vlak van efficiëntie en de meerwaarde die we onze klanten daarbij kunnen bieden.”

“Al onze betonwanden kunnen nu afgewerkt worden met een structuur, zodat ze ook een esthetisch karakter krijgen”, zegt Vincent Kerkstoel.

Betrokkenheid, bereikbaarheid en betrouwbaarheid

Op het 5 hectare grote bedrijfsterrein zijn de gedreven medewerkers van Kerkstoel 2000+ in vier units aan de slag om uiterst snel te kunnen leveren in de Benelux, Noord-Frankrijk, Verenigd Koninkrijk én Ierland. Binnen de globale visie rond bouwen creëert Groep Kerkstoel vooruitstrevende oplossingen. Die worden gerealiseerd dankzij partnerships met professionals die samen met het familiebedrijf het verschil maken. Partnerships waarbinnen gespecialiseerde en innovatieve oplossingen centraal staan. Zo draagt Groep Kerkstoel dagelijks proactief bij aan de realisatie van de maatschappelijke vooruitgang. Dat de onderneming kwaliteit hoog in het vaandel draagt, is wel duidelijk. Daarom garandeert Kerkstoel 2000+ zijn vele klanten topkwaliteit. Onder meer dankzij het ISO 9001-certificaat, het BENOR-certificaat voor vloerplaten, dubbele wanden en massieve wanden én het KOMO-certificaat voor vloerplaten en dubbele wanden. Daarnaast beschikt het bedrijf voor de Franse markt over een ‘avis technique’ voor dubbele wanden en geïsoleerde dubbele wanden (of comfortwanden). 

“Maar onze 165 medewerkers zijn het echte fundament van ons bedrijf”, besluit Vincent Kerkstoel. “Stuk voor stuk uniek en met een eigen, individuele persoonlijkheid, maar allemaal onderschrijven ze de drie Kerkstoel-waarden: betrokkenheid, bereikbaarheid en betrouwbaarheid.” Kerkstoel 2000+ is ervan overtuigd dat kwaliteit de beste promotie en de voornaamste bestaansreden is van een familiaal bedrijf in een snel evoluerende markt. Continue verbetering moet te allen tijde worden nagestreefd. De vele klanten stellen immers terecht hoge eisen aan de leverancier van kwaliteitsvolle prefabbetonelementen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details