Platform voor de bouw
Nieuws

Duurzame, ecologische koelinstallaties met natuurlijke koelmiddelen

Foto-1
Machinekamer Slachthuis De Coster. NH3-pompsysteem van 4.000 kW bij -7 °C.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | Industriële Koeltechniek Roose

9 januari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Industriële Koeltechniek Roose (IKR bv) is gespecialiseerd in de plaatsing van de meest uiteenlopende koel- en vriesoplossingen voor de industriële sector. Dit van het ontwerp over de engineering en installatie tot het onderhoud met een uitstekende 24/7-servicedienst.

De klantbedrijven van Industriële Koeltechniek Roose bevinden zich voornamelijk in West- en Oost-Vlaanderen. Ze spitsen zich toe op diverse producten als vlees, groenten, vis en algemene voeding. Industriële Koeltechniek Roose werd in 1982 opgericht door Peter Roose. Reeds in de jaren negentig van vorige eeuw werden de eerste installaties op NH3 geplaatst. Vandaag staan zijn zonen Wim en Davy aan het roer van het dynamische bedrijf, bijgestaan door elf vakkundige medewerkers en verschillende gespecialiseerde onderaannemers.

Machinekamer DV Fresh. NH3 /CO2-pompsysteem van 1.500 kW bij -5 °C.

Vlakke bedrijfsstructuur en betrokkenheid 

“Wij onderscheiden ons dankzij het feit dat wij een echt familiebedrijf zijn en geen multinational en/of bedrijf met uitsluitend investeerders”, zegt Wim Roose. “Wij focussen op een langetermijnpartnership met onze klanten in plaats van ‘sell & go’, waarbij onze vlakke bedrijfsstructuur en betrokkenheid een meerwaarde vormen.” Op het gebied van installatietechnieken focust IKR zich op duurzame, ecologische koelinstallaties met in hoofdzaak natuurlijke koelmiddelen (NH3 en CO2) in alle mogelijke combinaties, elk met eigen sturing. Wim Roose: “Uit de voortdurend stijgende energieprijzen blijkt nogmaals het belang van een energievriendelijke én duurzame koelinstallatie. Met onze eigen programmatiedienst maken wij de installaties steeds zo energiezuinig mogelijk, eventueel in combinatie met zon- en/of windenergie.” Sinds 2021 beschikt Industriële Koeltechniek Roose over een totale bedrijfsoppervlakte van 3.000 m², waardoor de familieonderneming op het vlak van accommodatie een mooie stap gezet heeft. “Ons orderboek is al aardig gevuld, maar we hopen nog meer klanten te kunnen overtuigen en onze naambekendheid te vergroten”, besluit Wim Roose.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details