Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Duurzame terrassen uit gepolijst beton

Degroote-SKY-Towers-9-2022-02-23

Tekst | Geoffrey Sabbe

Beeld | Vastgoedgroep Degroote

10 mei 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De eyecatchers van SKY Tower One zijn de riante terrassen die 11 meter lang zijn en 19 ton wegen. Loveld, gespecialiseerd in gevels en architectonisch beton, fabriceerde ze in zijn vestiging in Aalter. “We gebruikten gepolijst beton met een bruin granulaat. Zo zijn ze beschermd tegen vervuiling en afgestemd op het schrijnwerk”, zegt Vincent Termote.

Loveld leverde voor SKY Tower One in Oostende 334 balkonelementen, goed voor een oppervlakte van 7.000 m² gepolijste architecturale terrazzo. Alles werd gefabriceerd in de hoofdzetel in Aalter, waar het bedrijf in 1985 door Bernard Buys, André Vanhulle en Ivan Willems werd opgericht. “De terrassen hebben uitkragingen tot 2,75 meter”, zegt salesmanager Vincent Termote. “Bij het transport mogen we tot maximaal 3,5 meter breed gaan.”

Het gaat om heel zware elementen die 11 meter lang zijn. “Ze wegen 19 ton, bijna dubbel zoveel als andere terrassen”, zegt Vincent Termote. Naast hun royale gewicht en lengte valt vooral de afwerking op. “In gepolijst beton. Die afwerking zorgt niet enkel voor een architecturaal terrazzo-effect, maar is ook erg duurzaam. Door het beton te polijsten, maken we de poriën dicht, waardoor we het zuigeffect liquideren. Daardoor kan er geen water of vuil in het beton trekken. Het is een dure afwerking, maar ze betaalt zichzelf terug. Ze vergt veel minder onderhoud en behoudt langer haar mooie kleur.”

De eyecatchers van SKY Tower One zijn de riante terrassen, die 11 meter lang zijn en 19 ton wegen.

Speciaal kleurenmengsel

Wat die mooie kleur betreft, ontwikkelde Loveld voor SKY Tower One een speciaal mengsel. “Het witte marmergranulaat werd gemengd met een bepaald percentage bruin granulaat”, zegt Vincent Termote. “De kleur van het schrijnwerk werd afgestemd op dat bruine granulaat.”

Ook voor de andere gebouwen in het SKY District leverde Loveld terrassen in architectonisch beton, maar ook gevelpanelen en andere elementen zoals gevelkolommen. “Uitdagingen voor ons waren de afvoer van regenwater op de terrassen en de uitkragingen, die tegenpeil moesten worden gemonteerd.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details