Platform voor de bouw
Duurzame terrassen uit gepolijst beton

Duurzame terrassen uit gepolijst beton

De eyecatchers van SKY Tower One zijn de riante terrassen die 11 meter lang zijn en 19 ton wegen. Loveld, gespecialiseerd in gevels en architectonisch beton, fabriceerde ze in zijn vestiging in Aalter. “We gebruikten gepolijst beton met een bruin granulaat. Zo zijn ze beschermd tegen vervuiling en afgestemd op het schrijnwerk”, zegt Vincent Termote.

Loveld leverde voor SKY Tower One in Oostende 334 balkonelementen, goed voor een oppervlakte van 7.000 m² gepolijste architecturale terrazzo. Alles werd gefabriceerd in de hoofdzetel in Aalter, waar het bedrijf in 1985 door Bernard Buys, André Vanhulle en Ivan Willems werd opgericht. “De terrassen hebben uitkragingen tot 2,75 meter”, zegt salesmanager Vincent Termote. “Bij het transport mogen we tot maximaal 3,5 meter breed gaan.”

Het gaat om heel zware elementen die 11 meter lang zijn. “Ze wegen 19 ton, bijna dubbel zoveel als andere terrassen”, zegt Vincent Termote. Naast hun royale gewicht en lengte valt vooral de afwerking op. “In gepolijst beton. Die afwerking zorgt niet enkel voor een architecturaal terrazzo-effect, maar is ook erg duurzaam. Door het beton te polijsten, maken we de poriën dicht, waardoor we het zuigeffect liquideren. Daardoor kan er geen water of vuil in het beton trekken. Het is een dure afwerking, maar ze betaalt zichzelf terug. Ze vergt veel minder onderhoud en behoudt langer haar mooie kleur.”

De eyecatchers van SKY Tower One zijn de riante terrassen, die 11 meter lang zijn en 19 ton wegen.

Speciaal kleurenmengsel

Wat die mooie kleur betreft, ontwikkelde Loveld voor SKY Tower One een speciaal mengsel. “Het witte marmergranulaat werd gemengd met een bepaald percentage bruin granulaat”, zegt Vincent Termote. “De kleur van het schrijnwerk werd afgestemd op dat bruine granulaat.”

Ook voor de andere gebouwen in het SKY District leverde Loveld terrassen in architectonisch beton, maar ook gevelpanelen en andere elementen zoals gevelkolommen. “Uitdagingen voor ons waren de afvoer van regenwater op de terrassen en de uitkragingen, die tegenpeil moesten worden gemonteerd.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details