Platform voor de bouw
Nieuws

Duurzame uitwerking van een complex bouwdossier

IMG_4967
Uitzonderlijk aan dit project was dat KAA Gent de aanleg van de buitensportterreinen al had toegezegd aan 4LS.

Tekst | Timesaver

Beeld | Charles-Luka Schweizer – Timesaver

12 mei 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Niet alle bouwheren beschikken over de expertise om een nieuwbouwproject uit te werken en op te volgen. Dat was ook het geval voor KAA Gent, dat het initiatief nam om La Gantoise een nieuwe uitvalsbasis te geven. Daarom werd al snel besloten om het dossier toe te vertrouwen aan Bopro. Een wijze beslissing, want als gevestigde waarde die gespecialiseerd is in management consultanty en duurzame ontwikkeling van gebouwen, vastgoedportefeuilles en gebieden bleek dit bedrijf de ideale partner om het precaire dossier in goede banen te leiden.

Al vele jaren is Bopro een gevestigde waarde in het begeleiden van allerhande bouwdossiers, zowel in België als in het buitenland. “Onze ‘whole-of-life’ vastgoedbenadering omvat alle aspecten, van de investeringsbeslissing en de daaropvolgende ontwikkeling tot de effectieve exploitatie”, vertelt operations manager Arnold Schautteet. “We willen onze klanten in de private en publieke markt steeds een maximale toegevoegde waarde bieden en streven hierbij naar een optimaal evenwicht tussen economische, sociale en ecologische aspecten. Ook in La Gantoise is deze cocktail terug te vinden. Het is immers een bijzonder duurzaam initiatief – zowel het clubhuis als de tennishal zijn bijna-energie- neutraal – met een uitgesproken sociale functie, waarbij het beschikbare
budget optimaal is aangewend.”

Ook niet zo alledaags is dat Bopro een ‘Engineering & Build’-aanbesteding uitschreef voor het clubhuis en de tennishal.

Alles volgens BREEAM-principes

Bopro startte al in 2017 met de uitwerking van dit dossier. “Samen met de bouwheer en La Gantoise hebben we een programma van eisen opgesteld”, vertelt Arnold Schautteet. “Vervolgens hebben we dit in een bestek gegoten en in de vorm van een aanbesteding op de markt gebracht. Uitzonderlijk aan dit project was dat KAA Gent de aanleg van de buitensportterreinen al had toegezegd aan 4LS. Ook niet zo alledaags is dat we een ‘Engineering & Build’-aanbesteding uitschreven voor het clubhuis en de tennishal. Verder werd alles volgens de BREEAM-principes gebouwd, zonder het certificaat daadwerkelijk aan te vragen. Natuurlijk assisteerden we de bouwheer bij het aanvragen van alle vergunningen en hebben we ook de werken nauwkeurig opgevolgd.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details