Platform voor de bouw
Over de grens

Duurzame vloer- en wandbekleding voor Belgisch expopaviljoen

°2021_Dubai-Expo_29
Enkel het beste was goed genoeg voor ‘The Green Arch’. Vandaar de keuze voor duurzame vloer- en wandbekleding.

Tekst | 2tec2

Beeld | Nizar Bredan, Limited Edition

24 januari 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De slogan van de wereldtentoonstelling in Dubai luidt ‘Connecting minds, creating the future’. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er bij de realisatie van het Belgische paviljoen volop werd ingezet op duurzame innovatie. De geweven, akoestische 2tec2-vinyltegels en de op maat gemaakte tapijten van Limited Edition passen perfect in dit plaatje. “Onze focus op duurzaamheid is geen vorm van greenwashing, maar een overtuiging die je in alle geledingen van ons bedrijf terugvindt”, benadrukt oprichtster Katia Dewitte.

Zij die er al over de vloer kwamen, zijn het er roerend over eens: ‘The Green Arch’ is in alle opzichten een schot in de roos. 2tec2 en Limited Edition zorgden er voor vaste grond onder de voeten en aan de muren. “Het Belgisch paviljoen etaleert de industriële, technologische en wetenschappelijke knowhow van ons land. Het is dan ook de plek bij uitstek om onze hightechbekledingen uit te rollen en voor een finishing touch van formaat te zorgen. Onze toepassingen gooien hoge ogen dankzij hun unieke combinatie van design, comfort en buitengewone duurzaamheid”, zegt Katia Dewitte. 

De outdoortapijten op de rooftopverdieping krikken de afwerkingskwaliteit en de esthetische uitstraling van het paviljoen verder op.

Functionaliteit en elegantie verenigd

Enkel het beste was goed genoeg voor ‘The Green Arch’. 2tec2 nam alle vloeren in het paviljoen onder handen en plaatste ook de wandbekleding in de trappenhal. Het gaat om verschillende producten – Helios, Meteor, Moonrock, Eclipse, Atmosphere en Zodiac – die verspreid over een oppervlakte van 10.000 m² werden toegepast in de vorm van planken en tegels. “De naadloze vloertegels van 2tec2 combineren de elegantie van tapijt met de voordelen van moduleerbare tegels, die ook nog eens akoestisch, eenvoudig te installeren en makkelijk te vervangen zijn. Ze zijn ontworpen voor intensief langetermijngebruik. Limited Edition bekleedde de rooftopverdieping met Poolside Pebblestone-outdoortapijten en krikte de afwerkingskwaliteit en de esthetische uitstraling van het paviljoen verder op. Het design van onze vloer- en wandbekledingen past perfect bij de hoogwaardige architectuur”, legt Katia Dewitte uit. 

Ook de wandbekleding in de trappenhal maakt indruk.

Match made in heaven

Een samenwerking voor een internationaal topevent als de wereldtentoon-stelling komt niet zomaar tot stand. De vruchtbare kruisbestuiving tussen 2tec2 en Limited Edition is een ‘match made in heaven’, waarbij duurzaamheid centraal staat. “We gebruikten geen ftalaten of zware metalen bij de productie van de vloer- en wandbekledingen, voor het onderhoud zijn geen chemische producten nodig en ze gaan minstens tien jaar mee, zelfs bij intensief gebruik in de buitengewoon zanderige omgeving”, benadrukt Philippe Hanet, managing director bij 2tec2. “Ook op bedrijfsniveau hebben we de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in duurzaamheid, waardoor onze CO2-footprint, die voortdurend gemonitord wordt door onze duurzaamheidspartner, zo goed als nihil is. Onze aanwezigheid in het Belgische expopaviljoen is een geweldige bekroning voor onze onderneming. 2tec2 en Limited Edition hebben eens te meer bewezen dat ze niet alleen grote, maar ook erg complexe projecten aankunnen. Ze zijn niet alleen meesters in het creëren van vloer- en wandbekleding op maat, maar zeker ook pioniers op het vlak van sustainability.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details