Platform voor de bouw
Een charter voor het stortklaar beton: meest gebruikte materiaal in de bouw krijgt resem aanbevelingen

Een charter voor het stortklaar beton: meest gebruikte materiaal in de bouw krijgt resem aanbevelingen

De Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba) en de Federatie voor Stortklaar Beton (FEDBETON) hebben een charter goedgekeurd betreffende de levering en de plaatsing van stortklaar beton (SKB) op de werven. Voor de levering en plaatsing van het stortklaar beton is een goede communicatie nodig tussen de betonleverancier en de aannemer. Dat is de beste garantie op een zeker, soepel en kwaliteitsvol werk. Het charter bevat aanbevelingen voor alle bouwplaatsen. Voor elke bouwplaats wordt evenwel aangeraden dat de aannemer en de betonleverancier met elkaar praten.

“Dit akkoord tussen onze Federatie en de Faba is historisch. Het zal alle aannemers in staat stellen één en ander beter te begrijpen en het zal hun communicatie met de betonleveranciers versterken”, verklaart Marc Jonckheere, Voorzitter van FEDBETON.

Het charter bestaat uit vier delen en herneemt punt per punt een reeks aanbevelingen voor de aannemers en de betonleveranciers. Het eerste deel is gewijd aan de communicatie en de organisatie tussen aannemers en betonleveranciers. Het is immers belangrijk om tijdig te communiceren en dit vóór aanvang van de werken. Daarna wordt het veiligheidsaspect in het charter benadrukt. Het is van wezenlijk belang om de veiligheidsvoorschriften op de bouwplaats na te leven. Het derde punt van het charter is de kwaliteit: levering van beton voorzien van het BENOR-label waarborgt de conformiteit met de geldende normen. Het laatste punt van het charter gaat over het milieu, met daarbij de wil om de ecologische voetafdruk te beperken En dat niet alleen bij het vervoer maar ook bij het bestellen van beton. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid beton te bestellen om zo betonoverschotten die per definitie moeten worden gerecycleerd te beperken.

“ Stortklaar beton is het meest gebruikte materiaal in de bouwsector. Het werd tijd dat een reeks aanbevelingen ten aanzien van de professionals op papier werden gezet. Dit zal een versterkte communicatie mogelijk maken, ingegeven door doeltreffende adviezen”, verklaart Frank Goes, Voorzitter van de Faba.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details