Platform voor de bouw
Een E²SG-benadering voor duurzaam vastgoed
Bopro begeleidde de Frey Groep bij de structurering van haar ‘kader’ om ESG-prestatiecriteria in haar financieringsbeleid op te nemen. (Beeld: Frey)

Een E²SG-benadering voor duurzaam vastgoed

Gebouwen zijn niet langer van elkaar geïsoleerde constructies. Ze maken deel uit van een uitgebreid ecosysteem dat een complexe fusie van netwerken omvat. Deze netwerken reiken verder dan louter economische aspecten en omvatten maatschappelijke, ecologische, mobiliteits- en waterelementen … Geïnspireerd door de E²SG-doelstellingen – economisch, ecologisch, sociaal en gouvernementeel – is het de ambitie van Bopro om een evenwicht te creëren tussen deze diverse netwerken.

Sofie Houtmeyers, Relationship Manager bij Bopro: “Bij elke stap van de vastgoedlevenscyclus, van planning tot exploitatie, streven we ernaar duurzaamheid te integreren, zowel in onze diensten als in onze investeringen. Onze geïntegreerde E²SG-benadering kijkt grondig naar ecologische, sociale, gouvernementele en economische factoren om vastgoeduitdagingen om te zetten in kansen. Wat ons onderscheidt, is de diepgaande kennis van de vastgoed- en bouwsector, evenals ons uitzonderlijke vermogen om strategische, tactische en operationele niveaus van duurzaamheid naadloos te integreren en aan te pakken.”

“Ons doel is vastgoed in zijn geheel toekomstbestendig maken. We begrijpen dat het veranderende landschap van EU-regelgeving en de opkomst van SaaS-servicetools uitdagingen met zich meebrengen, maar we beschouwen dit vooral als kansen. Het omarmen van bedachtzaamheid en transparantie met betrekking tot ESG-risico’s kan aanvankelijk ongemakkelijk aanvoelen, maar het opent de deur naar groei, waardecreatie én langetermijnsucces.” 

Toison d’Or is een shoppingcentrum van Unibail-Rodamco-Westfield, gelegen in Dijon (Frankrijk). Het doel was de performantie van het gebouw op dagelijkse basis te verbeteren. (Beeld: FCMArchitects)

Buitengewone langetermijnvoordelen

Op korte termijn kunnen er uitdagingen zijn bij het implementeren van duurzaamheidsmaatregelen, maar de langetermijnvoordelen zijn legio. Het verminderen van de ecologische voetafdruk van gebouwen, het versterken van de maatschappelijke betrokkenheid en het voldoen aan overheidsregulering dragen allemaal bij aan een positief resultaat voor zowel een organisatie als de wereld. Maar ook het besparen van kosten, beperken van risico’s, verbeteren van verkoopbaarheid, maximaliseren van de ROI enzovoort zijn belangrijke aspecten. “In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, biedt onze E²SG-benadering een kompas om vastgoed te ontwikkelen en te beheren in lijn met de wereldwijde duurzaamheidsstandaarden. Zo bouwen we samen aan een duurzamere toekomst waarin we allemaal kunnen gedijen”, besluit Sofie Houtmeyers.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details