Platform voor de bouw
Nieuws

EEN GESLAAGDE EDITIE, GEDRAGEN DOOR DE ENERGIE VAN DE HELE SECTOR

penn6244-kopieren

27 november 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De editie van 2019 van de Mondial du Bâtiment heeft alle verwachtingen ingelost! Gedurende vijf dagen blies de hele bouwsector verzamelen op de drie salons IDEOBAIN, INTERCLIMA en BATIMAT om er de toekomst van de bouw uit te tekenen.

Met een stijging van het aantal bezoekers uit de regio’s (+2 punten) en van de inschrijvingen (+2 punten) tegenover 2017, heeft de Mondial du Bâtiment zijn doelstellingen gehaald. Gedurende vijf dagen is het bezoekersaantal gestegen tot 284 000 professionele bezoekers. Zij werden gedreven door de zin om deel te nemen aan de transformatie van de bouwsector in een omgeving die door iedereen werd omschreven als erg hartelijk.

Alle spelers uit de sector hebben van dit internationaal evenement gebruik gemaakt om te laten zien dat ook de bouwsector het pad van de modernisatie is ingeslagen. Dit kwam tot uiting in alle sectoren van de drie salons doorheen de verschillende thema’s van de federaties: de veralgemening van de digitalisatie in alle sectoren, de mobilisatie rond industrialisatie, de massificatie van de energierenovatie, de vermindering van de milieu-impact, afvalbeheer …

De mobilisatie van professionele verenigingen en organisaties heeft een erg positieve opwinding gecreëerd. Dit dynamisme binnen de sector zorgde ervoor dat er vier ministers en staatssecretarissen op bezoek kwamen: Julien Denormandie, Emmanuelle Wargon, Brune Poirson en Agnès Pannier-Runacher. Dat was nooit eerder gebeurd!

Guillaume Loizeaud verklaart het succes: “Zoals twee jaar geleden de bedoeling was met alle spelers uit de sector, konden we de professionals uit de bouw warm maken voor een businessrijk event boordevol kwalitatieve ontmoetingen. Dankzij tal van evenementen en hoogtepunten kon de Mondial bestaande revoluties ontcijferen zoals Construction Tech®, Hors-Site®, circulaire economie, koolstofvermindering. De overheid had gelijk om van de Mondial te profiteren om hun openbaar beleid voor te stellen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details