Platform voor de bouw
Een gevel uit aluminium: moderne uitstraling, gedegen bescherming

Een gevel uit aluminium: moderne uitstraling, gedegen bescherming

Aluminium gevelpanelen zijn dankzij hun stormvastheid en stevigheid al lang gemeengoed in berggebieden zoals Oostenrijk en Zwitserland. “Door hun veelzijdigheid winnen ze de laatste jaren echter ook in de Lage Landen aan populariteit”, zegt Tom Vanhandenhove, country manager BeNeLux bij Prefa.

Wie zijn gevel bekleedt met aluminium, doet dat vaak weloverwogen. Aluminium is veelzijdiger dan de meeste andere materialen. Stormvast, breukvast, corrosiebestendig: achter elke Prefa-gevel schuilen aantrekkelijke eigenschappen. En behalve hun sterkte bieden de gevelsystemen alle gewenste speelruimte qua design dankzij de veelzijdigheid aan kleuren en vormen. Het lage gewicht – gemiddeld 2,5 kilo per vierkante meter – maakt het product
ideaal voor renovaties.

Siding X

Voor de gevel ontwikkelde Prefa drie speciale modellen: een composietplaat, de Siding en de Siding X, voorgehangen gevels met achterventilatie. Ze kunnen op vele manieren gebruikt worden
voor gevelbekledingen, zowel binnen als buiten. De onzichtbare bevestiging door middel van een tand-en-groefsysteem garandeert een aantrekkelijke optiek. De pas gelanceerde Siding X garandeert bovendien een aantrekkelijk 3D-effect.

Een gevel uit aluminium: moderne uitstraling, gedegen bescherming

Stormvast en niet-poreus

De gevelpanelen van Prefa zijn stormvast. Elk paneel haakt in op het vorige, zodat ze elkaars bevestiging overnemen, maar tegelijk wel nog voldoende kunnen uitzetten. Ze zijn ook niet-poreus, waardoor vuil zich niet kan vasthechten in het aluminium en ze weinig onderhoud vragen. Eén goede regenbui spoelt al het vuil meteen weg.

Alle accessoires aanwezig

De Prefa-producten voor de gevel en het dak vormen totaalsystemen. Alle gevelelementen en het bijbehorende montagemateriaal zijn uit één stuk vervaardigd. Alle nodige accessoires voor de afwerking zijn aanwezig, met onder meer buizen voor de waterafvoer, bevestigingspunten voor zonnepanelen, dakdoorvoeren, VELUX-omkaderingen en sneeuwstoppers. Specifiek voor de gevel zijn er ook afwerkingen voor de ramen en dagkanten voorzien.

Een gevel uit aluminium: moderne uitstraling, gedegen bescherming

Het Zeeburgkaai-project in Amsterdam springt sterk in het oog dankzij de antracietkleurige aluminium gevelbekleding. (Beeld: Croce & Wir)

 

Creatief toepassen

Prefa is sinds 2011 aanwezig op de Belgische markt. “De eerste jaren moest men wennen aan het idee om met aluminium te werken, maar we zien dat architecten intussen meer en meer begrijpen hoe je onze producten op een creatieve manier kan toepassen”, zegt Vanhandenhove tevreden. “Plaatsers zien vooral de voordelen op het vlak van verwerkbaarheid – ook bij lage buitentemperaturen kan je bijvoorbeeld gewoon doorwerken.

“Om de voorschrijvers en installateurs te ondersteunen, staan onze experts voortdurend met hen in contact, in heel Europa. Opgeleide medewerkers staan hen met raad en daad bij, van de planning tot en met de realisatie van een project. Dit garandeert allereerst de planners en dakdekkers, en daarna ook de opdracht-gevers een hoge mate aan zekerheid. Niet voor niets kunnen wij op onze sterke producten een unieke garantie van veertig jaar bieden – op het materiaal én op de kleur. Dat bewijst dat we zeker zijn van ons product.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details