Platform voor de bouw
Een kwartet van gebouwen met gebogen gevels van Reynaers Aluminium

Een kwartet van gebouwen met gebogen gevels van Reynaers Aluminium

Waar vroeger het Boudewijngebouw stond, staat nu Quatuor, een moderne werkplek met een opvallende architectuur. Het gebouw produceert 30% van haar eigen energie, heeft een systeem voor regenwaterrecyclage en voldoet aan de passiefhuisstandaard. Hierdoor kreeg het een BREEAM ‘Outstanding’ label, een keurmerk voor het realiseren van duurzame omgevingen. Het aluminium buitenschrijnwerk past dus perfect in dit verhaal, want aluminium is hoog isolerend, ecologisch en 100% recycleerbaar.

Om de statigheid van het Boudewijngebouw achter zich te laten, kozen Jaspers-Eyers Architects voor speelse, organische vormen. Zowel binnen als buiten zijn er gebogen gevels. Prachtig, maar veel complexer dan een rechte bouwvorm. Gelukkig had Reynaers Aluminium hiervoor een passende oplossing.

Zo bestaan de onderste twee verdiepingen uit Concept Wall 50 gevelsystemen. Die bieden een maximale lichtinval. Door de slanke profielen ontstaat er een mooi contrast tussen de open basis en gesloten bovenlagen. De verdiepingen erboven zijn opgebouwd uit Concept Wall 65-Element Façade en Concept Wall 86- Element Façade in een smaakvolle witte kleur, wat voor een moderne uitstraling zorgt. Aan de isolatie werd ook gedacht. De raamsystemen van Reynaers Aluminium hebben uitstekende thermische eigenschappen, zeker in combinatie met de driedubbele beglazing.

Ideeën visualiseren met virtual reality

Bij een project van deze omvang zijn er altijd enkele uitdagingen. Toch werden de risico’s beperkt door eerst een virtuele mock-up te maken in AVALON.

AVALON is een virtual reality-toepassing die specifiek voor architecturale toepassingen werd ontwikkeld. Dankzij de tool kunnen architecten in hun ontwerp rondwandelen en krijgen ze onmiddellijk een duidelijk beeld van de mogelijkheden en de impact van hun keuzes op het uitzicht van het gebouw. Beslissingen worden op deze manier meteen aan de praktische haalbaarheid getoetst en technische problemen worden ook voor niet-techneuten inzichtelijk. Dit zorgt voor een gigantische tijdswinst tijdens het beslissingsproces. Bij Reynaers Aluminium willen we dan ook meer zijn dan een leverancier van hoogkwalitatieve profielsystemen. We willen onze expertise delen en zoeken graag mee naar oplossingen op maat voor elke uitdaging.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details