Platform voor de bouw
“Een nieuw hoofdstuk in ons groeiverhaal”

“Een nieuw hoofdstuk in ons groeiverhaal”

Embridge is de nieuwe naam van M-Tech. De rebranding illustreert de nieuwe koers die het milieuadviesbureau in de toekomst gaat varen. Naast advies voor klassieke omgevingsvraagstukken, spitst Embridge zich voortaan meer toe op het bijstaan van bedrijven die duurzaam willen ondernemen. “Door de jaren heen is onze expertise aanzienlijk uitgebreid. We zijn nu de ideale partner om duurzaamheidsdoelen van bedrijven scherp te stellen. En we blijven ambitieus om in dat domein verder te groeien”, zegt CEO Michiel Boodts.

Een kwarteeuw geleden startte M-Tech als voorloper op het gebied van milieuadvies. Oprichters Lode Witters, Eddy Beckers en Paul Bieseman bouwden samen met Eddy Willems een milieuadviesbureau uit dat garant staat voor kwaliteit en waar klantgerichtheid en integriteit hoog in het vaandel draagt. “We mogen hen gerust pioniers noemen. Ze zijn erin geslaagd om de brug te slaan tussen ondernemingen en milieu en ze hebben het bedrijf op relatief korte termijn op de kaart gezet, mede door enkele strategische overnames”, vertelt huidig CEO Michiel Boodts. 

Gerichte overnamestrategie

Zo werd in 2003 Protec, gespecialiseerd in externe veiligheid, overgenomen. Niet veel later kwam er een kantoor in Gent (2006) en in 2009 voegde IRCO zich bij de groep, waardoor M-Tech ook voet aan de grond kreeg in Wallonië. “Toen we in 2012 de kans kregen om het Nederlandse SCM over te nemen, hebben we niet lang getwijfeld. Dat was de eerste stap in de internationalisering van de groep.” Michiel Boodts zelf kwam ook in 2018 aan boord. Hij lag aan de basis van het kantoor in Brussel en onder zijn impuls werd in 2023 ook Feryn Milieuconsulenten uit Kortrijk overgenomen. 

“Dankzij onze overnamestrategie zijn we uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen, internationale firma van 83 medewerkers. En daar zijn we best fier op”, getuigt Boodts. “Te meer omdat samen met de groei ook onze expertise breder is geworden. Zo behoren omgevingsadvies, vergunningen, milieucoördinatie en milieueffectenrapporten nog steeds tot onze kernactiviteiten, maar is ons werkterrein wel verder uitgebreid. Die natuurlijke evolutie helpt ons om onze toekomstige groei te verzekeren.”

Nieuwe focus en naam

Voortaan maken Michiel en zijn team er hun missie van om bedrijven te begeleiden in duurzaam ondernemerschap. “Dat wordt steeds belangrijker. Zo verplicht Europa grote bedrijven sinds dit jaar om te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. En dat zal gevolgen hebben voor de hele waardeketen. Bijgevolg schiet je als kleinere organisatie ook best in actie.” 

Maar vaak ontbreekt het kmo’s aan voldoende kennis om de juiste beleidskeuzes te maken. “En dan kunnen wij hen helpen met acties die voor hen haalbaar zijn en ook resultaat opleveren. Dat gaat bijvoorbeeld van het verduurzamen van de mobiliteit, over het overschakelen op hernieuwbare energie tot het ontharden van het bedrijventerrein.”

Die vernieuwde focus wordt geïllustreerd met een nieuwe naam. M-Tech gaat voortaan als Embridge door het leven. “De naam dekte de lading al lang niet meer, want het M-Tech van 25 jaar is niet meer het bedrijf van vandaag. En dat is maar goed ook, want in onze sector moet je blijven innoveren. We zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe focus heel wat opportuniteiten biedt om verder te groeien, zowel in België als internationaal.”

Wat dus begon als een lokaal, Hasselts bedrijf is uitgegroeid tot een internationale groep met hoofdkantoor in België, waar mensen centraal staan. “Onze experts zijn bruggenbouwers die onze klanten helpen om de kloof tussen onderneming en natuur kleiner te maken. Daarbij gaan we geen uitdaging uit de weg en proberen we hen op alle vlakken te ontzorgen, als een one-stop-shop voor een groenere toekomst”, besluit Michiel Boodts. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details