Platform voor de bouw
Een terugblik op ons netwerkevent en de lancering van ons nieuwe logo

Een terugblik op ons netwerkevent en de lancering van ons nieuwe logo

Op 4 maart 2020, tevens de UNESCO World Engineering Day for Sustainable Development, vond het jaarlijkse ledenevent van ORI plaats, waar traditiegetrouw een overzicht wordt gegeven van de acties van het voorbije jaar en de plannen voor het komende jaar. Het decor was ditmaal het Maison de la Poste, een recent gerenoveerd gebouw op de Tour & Taxis-site én een toonbeeld van weldoordacht hergebruik van industrieel Brussels patrimonium.

De avond werd geopend door Jan Parys, die na het recente afscheid van Bernard Gilliot door de raad van bestuur werd aangeduid als ad-interimvoorzitter van onze organisatie. Vervolgens gaven Henri Jouret en Stéphan Bussing een gedetailleerd overzicht van onze verwezenlijkingen, lopende dossiers en plannen, respectievelijk voor de regio’s Vlaanderen en Brussel/Wallonië.

Christophe Hautier, managing director van ORI, stelde nadien het strategische plan 2020 voor, dat de komende jaren een belangrijke basis zal vormen voor de werking van de organisatie. “Onze focus zal hierbij liggen op vijf ‘horizontale domeinen’, met name gebouwen, infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, omgeving en industrie. Hoewel dit een traditionele benadering is, bepalen deze domeinen grotendeels onze samen-leving en zijn ze wel degelijk future-proof. Onze werking zal binnen deze domeinen georganiseerd worden door de nieuwe verticale VIP-benadering. VIP staat voor VISION, IMPACT en POSITION. Deze drie pijlers definiëren de manier waarop we met maatschappelijke, professionele en crosssectorale uitdagingen omgaan.”

Tot slot kregen de aanwezigen in primeur het nieuwe ORI-logo te zien. Dit logo vat perfect de missie, visie en strategie samen en zal een belangrijke rol spelen in de toekomstige communicatie.

Na de presentaties gaf Peter De Durpel, COO van Extensa, een interessante en inspirerende rondleiding in Gare Maritime. Het voormalige goederenstation op de site van Tour & Taxis is sinds de start van de renovatie in 2016, waarbij enkele van de ORI-leden betrokken zijn geweest, getransformeerd tot een overdekte stad van maar liefst 73.000 m², met onder meer een uitgestrekt plein, binnentuinen, winkels, horecafaciliteiten en kantoren. Het is tevens een toonbeeld van duurzaamheid, circulariteit en energie-efficiëntie.

Volg onze activiteiten op de voet via ori.be.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details