Platform voor de bouw
Eén totaalpakket, ontwikkeld voor de bouwsector Flexibel gebruik van geïntegreerd ERP-pakket
De ERP-software biedt één geïntegreerde totaaloplossing, van inkoop tot factuur.

Eén totaalpakket, ontwikkeld voor de bouwsector Flexibel gebruik van geïntegreerd ERP-pakket

Een totaalpakket in de cloud om alle bedrijfsprocessen te beheren vanop je laptop, tablet of telefoon. Om zo projecten van a tot z aan te sturen, te factureren en de boekhouding te integreren. Klinkt als een droom? Familiebedrijf AFAS Software biedt een volwaardig ERP-pakket aan, gemaakt voor en door de bouwsector.

AFAS Software is een gevestigde waarde in het ERP-landschap van de Benelux. De onderneming werd in 1996 opgericht in Nederland en telt intussen 540 medewerkers, met een stevige ver-ankering in België sinds 2009. Het Belgische team bestaat uit veertig werknemers in (pre)sales, consultancy, productmanagement en support. “Onze Nederlandse collega’s ontwikkelen de software met inspraak van de Belgische tak. Op die manier voldoen we aan de specifieke behoeften van de Belgische bouwsector”, vertelt Thomas Daman, salesmanager bij AFAS Software België.

Alle data, zoals offertes, orders en calculatie, worden gecentraliseerd, waardoor strikte kostenopvolging mogelijk is.

Specifieke bouwfunctionaliteiten

AFAS Software mocht in 2021 21 nieuwe bouwklanten verwelkomen. “Via onze productmanagers houden we de vinger aan de pols. Als klant zit je mee aan het stuur van de ontwikkeling.” Wordt een bepaalde (bouw)functionaliteit door meerdere klanten gevraagd, dan integreert AFAS Software dit in zijn template en stelt ze deze voor iedereen beschikbaar. “We hebben veel tijd en energie geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de specifieke functionaliteiten voor de Belgische bouw, zoals de inhoudingsplicht, herzieningsformules en vorderingstaten. Per jaar brengen we drie updates uit. Dit gebeurt naadloos: nieuwe functionaliteiten zitten automatisch in de update, maar worden niet standaard geactiveerd. Als klant kies je zelf of je ze al dan niet wil gebruiken. Toch is je systeem nooit verouderd”, legt Thomas Daman uit.

Standaard met een twist

Het ERP-pakket is opgebouwd rond sectorspecifieke best practices-templates. “Zo is maatconfiguratie mogelijk, alleen begin je niet van nul. Dat scheelt qua prijs en timing”, zegt Daman. De ERP-software bestaat uit één geïntegreerde totaaloplossing met boekhouding, CRM, documentbeheer, calculatie, tijdsregistratie, werkbegroting en HRM. Een uit-gebreide set dashboards en PDF-rapporten maken het mogelijk om data eenvoudig te rapporteren en analyseren. 

Dankzij de AFAS Pocket-app heb je de belangrijkste informatie op de werf altijd bij de hand.

Ecosysteem van partners en klanten

AFAS Software moedigt zijn klanten aan om zelf met de software aan de slag te gaan. Thomas Daman: “Door onze specifieke opleidingen, trainingsvideo’s en goed onderbouwde online helpfunctie leren klanten de software zelfstandig te optima-liseren. Een klant kan bijvoorbeeld zelf rapporten aanmaken of een veld toevoegen. Uiteraard bieden we consultancy aan voor zij die willen of ondersteunen we hen via onze partners.” Zo bouwt het familiebedrijf een ecosysteem met partners en klanten uit. Om die aanpak kracht bij te zetten, voorziet AFAS Software België in zijn nieuwe kantoor in Kontich ruimte voor eigen medewerkers en een opleidings- en partnercentrum.

Het nieuwe kantoor in Kontich omvat niet enkel ruimte voor eigen medewerkers, maar ook een opleidings- en partnercentrum.

Gericht op de bouwsector

Het pakket omvat een backoffice, frontoffice en mobiele versie. Alles is met elkaar verbonden. Een wijziging wordt in real time doorgezet naar de verschillende omgevingen. Waar de backoffice zich op de zwaardere administratieve bedrijfsprocessen richt, zoals de boekhouding, is de browsergebaseerde frontoffice beschikbaar voor alle medewerkers. De mobiele versie biedt voordelen op het terrein. Thomas Daman: “Een werfleider krijgt zicht op openstaande taken, kan ingeven hoeveel uur een medewerker gepresteerd heeft of welke materialen geleverd zijn op de werf. Met onze totaaloplossing volg je de werkbegroting in detail op. Alle data, zoals offertes en orders, worden gecentraliseerd. Door integratie met calculatiepakketten weet je echt hoe je project ervoor staat. In de bouwsector, waar marges vaak flinterdun zijn, is deze strikte kostenopvolging een voordeel.”

Een portaalsite voor eindklanten of leveranciers maakt het plaatje compleet. “Ook hierbij ver-trekken we van standaard templates die we personaliseren op maat van onze klant. Onze open software laat integratie met andere pakketten toe. Die veelzijdigheid stelt ons in staat om langetermijnrelaties met onze klanten uit te bouwen, omdat ons pakket meegroeit met hun noden. Uit elke succesvolle implementatie trekken we nieuwe lessen. Dat is ons gemeenschappelijk doel, want ook nadien blijft iedereen die eraan heeft mee-gewerkt nauw betrokken. Onze geïntegreerde oplossingen vormen een prima alternatief voor zowel kleine, gelimiteerde pakketten als uitgebreid en duur maatwerk. We zijn een nieuwe speler in de Belgische bouwsector, maar we willen top 5 worden op het vlak van ERP in de bouw. Vandaar dat we sterk inzetten op structurele partnerships met complementaire oplossingen (planning, calcu-latie, track & trace, check-in@work …), marketing en de organisatie van inspiratie-evenementen. Zo hopen we ons aantal klanten en functionaliteiten de komende jaren gestaag uit te bouwen, met oog voor ieders noden en wensen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details