Platform voor de bouw
Eerste grote opdracht voor nieuwe businessunit
De bouwplannen van JRN Construct waren tweeledig: enerzijds een betonnen loods, anderzijds een gedeelte met kantoor en een appartement in traditioneel metselwerk.

Eerste grote opdracht voor nieuwe businessunit

Het van oorsprong Limburgse edibo – met kleine letters – heeft net zijn eerste stappen in Antwerpen gezet. Voor een staalconstructeur in de petrochemiesector bouwt het bedrijf een betonnen loods met aangrenzende kantoren en een appartement. Een mix van industrieel en traditioneel bouwen.

Door grote overspanningen te voorzien, wist edibo het aantal tussenkolommen tot een minimum te beperken.

Met vestigingen in Lommel, Eindhoven en Fernelmont (edibosud) was edibo tot voor kort aan zet in het grootste deel van België en Zuid-Nederland. Een stukje markt dat nog vrij onontgonnen bleef, was het westen van België. Met de recente oprichting van een vierde businessunit voor de regio Antwerpen-Gen, wil het ambitieuze bedrijf hier verandering in brengen. Na maanden van prospectie en nieuwe kennismakingen met potentiële partners ontvingen de ‘constructive challengers’ hun eerste grote opdracht in deze nieuwe regio.

Timing was een reden waarom de bouwheer voor een samenwerking met edibo koos.

Mix van bouwstijlen

JRN Construct bouwt stalen constructies zoals silo’s voor de petrochemie, maar ook trappen, bordessen en piping in roestvrij staal. Hun bouwplannen: enerzijds een loods met een betonstructuur, zwarte Silex-panelen en sandwichpanelen, inclusief ruimte voor een kraanbaan. Anderzijds een gedeelte met kantoor en een appartement in traditioneel metselwerk, afgewerkt met een verlijmde gevelsteen. Maarten Roes, businessunitmanager Antwerpen: “We betrokken de bouwheer en architect intensief bij onze edibo-werkwijze, te beginnen met onze interne studiedienst. We voerden al vanaf de aanbestedingsfase een voorstudie voor de opdrachtgever uit. We respecteerden de gedetailleerde meetstaat van de architect, maar bekeken het project van bij aanvang ook kritisch en deden enkele alternatieve voorstellen. De grootste challenge in deze turbulente tijden is de overeengekomen deadline respecteren, maar momenteel zitten we zelfs voor op schema. Timing was eveneens een reden waarom de bouwheer naar eigen zeggen voor een samenwerking met edibo koos.” 

Maximale invulling van de ruimte

Ook in Limburg blijft edibo uiteraard actief. Voor GOBO Transport & Logistics bouwde het een logistieke nieuwbouw, ter aanvulling van de huidige bedrijfssite in Lanaken. Gezien de zeer strakke deadline was er geen tijd te verliezen. “Het uittekenen van de logistieke nieuwbouw in 3D gebeurde in nauw overleg met de betonleverancier”, vertelt projectleider Edwin Wouters. “Voor de bouwheer was het vooral belangrijk om zoveel mogelijk ruimte te verkrijgen in ruil voor een zo sterk mogelijke prijs. Door grote overspanningen te voorzien wisten we het aantal tussenkolommen – nodig om het gebouw van in totaal 90 op 90 vierkante meter op te vangen – tot een minimum te beperken. In totaal volstonden negen exemplaren, waardoor de bouwheer de ruimte maximaal kon inrichten met opslagrekken. Om de afwerking zo goed mogelijk te vrijwaren van eventuele schade, trokken we alle gevels tot minstens 3,5 meter hoogte op in betonpanelen. De twee brandwanden bestaan over de volledige hoogte uit beton. De resterende gevelruimte werkten we af met sandwichpanelen. Door zeer kort op de bal te spelen en de juiste expertises samen te leggen en aan te vullen, hebben we dit project op tijd, volgens plan én volgens de kwaliteitsvereisten kunnen realiseren.”  

Om de afwerking zo goed mogelijk te vrijwaren van eventuele schade, zijn alle gevels tot minstens 3,5 meter hoogte opgetrokken in betonpanelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details