Platform voor de bouw
Eerste hulp bij vervelende galm
Hedendaagse architectuur brengt steeds meer akoestische uitdagingen met zich mee.

Eerste hulp bij vervelende galm

Heel wat gebouwen lijden aan een slechte akoestiek en geluidsoverlast. Asona is gespecialiseerd in geluiddempende en geluidsabsorberende afwerking voor plafonds en wanden. De firma tovert wereldwijd woningen, kantoorgebouwen, horecafaciliteiten en concertzalen om tot gezellige en rustige ruimtes. 

Het Grand Théâtre in Rabat is uitgerust met akoestische wanden en plafonds.

Asona plaatste 45 jaar geleden als eerste in Europa een geluidsabsorberend celluloseplafond. Anno 2020 geeft het bedrijf zijn concurrenten nog steeds het nakijken met naadloze, strakke akoestische wanden en plafonds met topprestaties op het vlak van geluidsabsorptie en brandweerstand. Asona werkt voor particulieren en bedrijven in bestaande panden en nieuwbouwprojecten. Je vindt de Asona-oplossingen zowel in het zwembad van Oostende als in het Grand Théâtre in Rabat. Uiteenlopende projecten met hetzelfde doel: aangename omgevingen creëren om in te werken, te verblijven en te leven. 

Sonacoustic bestaat uit buigzame platen in minerale wol met een dichtheid van 120 kg/m³, die worden afgewerkt met een basis- en eindlaag. (Beeld: Allard van der Hoek)

Naadloze akoestische bepleistering

Wil je een vervelende nagalm voorkomen of een ruimte ervan verlossen? Dan kan je bij Asona kiezen uit drie akoestische producten: Sonacoustic, Sonaspray en Sonatherm. “Sonacoustic bestaat uit buigzame platen in minerale wol met een dichtheid van 120 kg/m³, die we op alle ondergronden kunnen kleven of schroeven – beton of gips, vlak of gebogen”, vertelt Koen Van Cauwelaert, COO bij Asona Belgium. “We werken die platen af met een basislaag en een eindlaag. Het resultaat is een strak plafond dat vergelijkbaar is met bepleistering in een kleur naar keuze, en altijd 100 % naadloos – dat is onze Asona-belofte! Voor gebouwen met een verouderd gaatjesplafond hebben we een speciale uitvoering. Zij hoeven hun plafond niet te laten uitbreken. We kleven er een vlies over en werken het verder af met de akoestische eindlaag.” Asona paste Sonacoustic al in heel wat private woningen toe, maar ook in het theater in Rabat en het nieuwe Antwerpse districtshuis in het Harmoniepark. 

Sonaspray is een spuitpleister met ruwe tot extra fijne vlokjes. (Beeld: Bartek Pekala)

Milieuvriendelijke, geluiddempende spuitpleister

“Sonaspray is een spuitpleister die we in ruwe tot extra fijne vlokjes op plafonds en wanden spuiten. Ga maar eens kijken in een Nespresso-boetiek. Daar lijken de plafonds op melkschuim. Wel, dat is Sonaspray. Ook het nieuwe restaurant van Sergio Herman in Antwerpen en de kantoren van Google in Brussel zijn afgewerkt met ons geluiddempende materiaal. Het plafond van het Parijse Nike House of Innovation? Ook van Sonaspray – goed voor een oppervlakte van 7000 m². Dat zijn enorme ruimtes met veel glas en beton. Toch kun je daar rustig winkelen zonder geluidsdruk.” Sonaspray bestaat voor 80 tot 100 procent uit cellulose en heeft een brandstabiliteit van een halfuur bij temperaturen tot 880 °C. 

Sonaspray is brandveilig en bestaat voor 80 tot 100 procent uit cellulose.

Voordelige thermische bekleding

Het derde product, Sonatherm, is vooral geschikt voor oude kantoor- en schoolgebouwen en parkeergarages. Dikke EPS-isolatieplaten met een isolatiewaarde van 4,5 m²K/W worden er afgewerkt met de spuitpleister van Sonaspray. De kleur en de korrel van de afwerking: die kies jij. Koen Van Cauwelaert: “Architectuur wordt alsmaar strakker en moderner: hoge ruimtes, veel glas en beton. En dat heeft een grote impact op de geluidsweerkaatsing. Daarom is er steeds meer vraag naar onze naadloze geluidsabsorberende wanden en plafonds. In onze showroom Dokwest 29 op het Antwerpse Eilandje ervaar je zelf het comfort van onze akoestische producten. Je voelt er wat rust kan doen als je uit een drukke verkeers-omgeving komt. Wie niet in de buurt woont of werkt, kan altijd stalen aanvragen.”    

Akoestische plafonds en muren creëren aangename woon- en werkruimtes.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details