Platform voor de bouw
Nieuws

Efficiënte tandem is meer dan de som der delen

BRIG_BOOM_CGI04_07 kopiëren
Brig in Boom: stijlvol wonen aan het water.

Tekst | Tekst uwtekst.be | Beeld DCA

23 december 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Daarom kiest het voor een structurele samenwerking met RG Tegel uit Massenhoven. “Het is vooral de eindklant die de vruchten plukt van onze samenwerking”, zegt Nicholas Haest van DCA.

Montevideo in Antwerpen: historische grandeur en eigentijdse luxe.

Stuk voor stuk unieke projecten

Neem eerst even de tijd om kennis te maken met een aantal projecten die DCA en RG Tegel samen realiseren.

Brig – Stijlvol wonen aan het water

Op een voormalige scheepswerf in Boom prijken vier bouw-volumes met in totaal 97 wooneenheden. De bewoners genieten er van de rust aan de oevers van de Rupel en wonen toch vlak bij het centrum. De omgeving, het eigentijdse ontwerp van Binst Architects en de leefterrassen maken dit project uniek. De ontwikkeling van het project Brig is een samenwerking tussen DCA en Belfius Immo.

Montevideo – Historische grandeur en eigentijdse luxe

Op ’t Eilandje in Antwerpen vind je deze residentie met twaalf appartementen en vier penthouses. Op een steenworp van de Schelde en de oude dokken genieten de bewoners van het zicht op water en stad. De strakke lijnen van het ontwerp zijn geïnspireerd op de havenkranen van vroeger. De residentie is dan ook een echt landmark.

The View – Eigentijds wonen tussen stad en water

Dit spraakmakende project ligt in de Leuvense stadswijk Tweewaters. Het west- en zuidgerichte gebouw bestaat uit twee geschakelde torens en wordt omringd door het water van de Leuvense Vaart en de Dijle. De bewoners zullen er van een private binnentuin en een schitterend uitzicht over de historische binnenstad genieten. De ontwikkeling van het project The View is een samenwerking tussen DCA en Ertzberg.

Park op den Berg – Wonen op de Heistse Berg

Vlak bij het centrum van Heist-op-den-Berg verrees dit project met vier gebouwen en 36 appartementen, die zonovergoten zijn dankzij de zuidwestelijke oriëntatie. De ligging, het architecturale ontwerp en de kwalitatieve afwerking maken dit project compleet.


Wat doet RG Tegel voor DCA? Nicholas Haest, hoofd projectontwikkeling bij DCA, vertelt: “Zoals de naam doet vermoeden, levert RG Tegel de vloer- en wandtegels voor onze projecten. Vanzelfsprekend willen onze kopers de tegels in hun appartement zelf kiezen, want over smaken en kleuren valt niet te twisten. Vanaf dat moment komt het team van RG Tegel in actie: ze ontvangen onze kopers in hun toonzaal en maken hen volledig wegwijs in het ruime aanbod. Daarna stellen ze de offerte op. Heeft de koper de knoop doorgehakt? Dan levert RG Tegel de materialen op onze werf. Gedurende dat volledige proces staan ze in nauw contact met onze klantenbegeleidster,
die het bouwdossier bij DCA van a tot z beheert.”

The View in Leuven: eigentijds wonen tussen stad en water.

Van ontvangst tot budgetbewaking

RG Tegel gaat heel ver in de dienstverlening voor DCA en zijn kopers. “De ontvangst, de keuzemogelijkheden en de begeleiding die onze kopers krijgen, zijn excellent”, legt Nicholas Haest uit. “Voeg daarbij de kwaliteit van de tegels en je hebt al voldoende argumenten om te kiezen voor een vaste samenwerking met RG Tegel. Toch gaat hun service nóg verder.”

RG Tegel neemt ook de rol van budgetbewaker op zich voor de projecten die DCA ontwikkelt. “Wanneer ze een offerte opstellen, verwerken ze ook de kosten voor de plaatsing van de tegels”, verduidelijkt Nicholas Haest. “Die plaatsing gebeurt door onze onderaannemers. Dus baseert RG Tegel zich op de prijsafspraken die we maakten met die plaatsers.”

Voor de kopers is die aanpak interessant, want ze krijgen één prijsofferte voor materialen en plaatsing. Voor DCA is die manier van werken voordelig omdat RG Tegel een stuk administratief werk overneemt. “We kunnen blindelings vertrouwen op RG Tegel en worden volledig ontzorgd: dat is volgens mij de belangrijkste voorwaarde voor een vaste samenwerking.” 

Park op den Berg: wonen op de Heistse Berg.

Geleverd zoals het hoort

Ook de manier waarop de materialen geleverd worden, illustreert de uitstekende service van RG Tegel. “Door hun grote stock zijn we keer op keer verzekerd van een snelle levering”, besluit Nicholas Haest. “Bovendien verpakken ze de tegels per appartement en niet per werf. Dat bespaart ons en onze onderaannemers enorm veel tijd en moeite.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details