Platform voor de bouw
Toegangscontrole

Efficiënte toegangscontrole vergemakkelijkt het werk van gebouwbeheerders

De gebouwbeheerder kan elk gebouw afzonderlijk aanklikken en alle daaraan gelinkte badges beheren. (Beeld: Keesnan Dogger)

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Intratone

13 juli 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Toegangscontrole is een breed domein, maar Intratone legt zich toe op één type toegangscontrole: die in appartementsgebouwen. Het unieke toegangscontrolesysteem van Intratone, dat werkt op basis van simkaarten, laat installateurs én gebouwbeheerders toe om tijd en kosten te besparen en het gebouw op de meest efficiënte manier te beheren.

Intratone kiest er heel bewust voor om zich te specialiseren in appartementsgebouwen, zegt Dieter Denooze, Area Sales Manager bij Intratone Belgium. “Onze sterkte schuilt juist in die specifieke klemtoon. Intratone gaat op zoek naar manieren waarop beheerders en syndici van appartementsgebouwen de algemene en gemeenschappelijke delen van het gebouw op een heel eenvoudige manier kunnen beheren. En die ambitie uit zich in gebruiksvriendelijke, efficiënte en intelligente systemen die de gebouwbeheerder toelaten om de controle over het gebouw te behouden zonder een beroep te moeten doen op complexe en dure software.” 

Dankzij Intratone kan het uit- en inschakelen van toegangsbadges en het aanpassen van de naamplaatjes volledig digitaal en automatisch verlopen. (Beeld: Keesnan Dogger)

Verschillende mede-eigenaren

In de specifieke context van een flatgebouw – met veel verschillende mede-eigenaren, veel huurders en een groot verloop – is er een hoge nood aan eenvoudig en efficiënt gebouwbeheer. Denk maar aan het uit- en inschakelen van toegangsbadges en het aanpassen van de naamplaatjes. Dankzij Intratone kan dit proces volledig digitaal en automatisch verlopen. “Het is bovendien een budgetvriendelijke oplossing. Het systeem werkt volledig draadloos, dus er hoeven geen kabels te worden getrokken. Als een huurder zijn sleutel verliest, is het niet langer nodig om de cilinder van de deur te vervangen, wat een dure grap is. In een handomdraai kan de gebouwbeheerder de bestaande badge deactiveren en de bewoner van een nieuw exem­plaar voorzien.” 

De snelheid van uitvoering is mede te danken aan de eenvoudige en duidelijke beheeromgeving, zodat de gebouwbeheerder in een mum van tijd kan doen wat hij moet doen. Denooze: “Elke gebouwbeheerder krijgt een unieke adminaccount op ons webplatform en krijgt daarin meteen elk gebouw te zien dat met Intratone-oplossingen is uitgerust. Hij kan elk gebouw afzonderlijk aanklikken en alle daaraan gelinkte badges beheren. Voor de gebouw-beheerder telt het globale plaatje, niet de individuele eigenaar – daar spelen we dan ook optimaal op in.”

In de specifieke context van een flatgebouw – met veel verschillende mede-eigenaren, veel huurders en een groot verloop – is er een hoge nood aan eenvoudig en efficiënt gebouwbeheer.

Simkaart-based

Een uniek aspect van de aanpak van Intratone is het feit dat het systeem werkt met een simkaart, die verbonden is met de telefoons van de bewoners. “Dat laat bovendien toe om vanop afstand te communiceren met het gebouw, waardoor er opnieuw op tijd en kosten bespaard kan worden”, aldus Denooze. “Intratone neemt daarmee een pioniersrol op: we zijn het enige Europese bedrijf dat simkaart-based toegangscontrole aanbiedt.” 

De vraag naar de oplossingen van Intratone neemt sterk toe, wat bewijst dat ze beantwoorden aan een reële vraag op de markt. Toch is dat voor Intratone geen reden om op zijn lauweren te rusten. “We luisteren naar de markt en lanceren op regelmatige basis interessante innovaties”, aldus Denooze. “Recent lanceerden we nieuwe infodisplayborden voor in de inkomhal – die vervangen het gebruikelijke prikbord dat vol papiertjes hangt. Zo kan de gebouwbeheerder snel en rechtstreeks met alle bewoners van het gebouw communiceren. Dat is gemakkelijk voor hem, want doorgaans communiceert hij vooral met de eigenaren.” 

Parlofonie 

Naast toegangscontrole is Intratone ook gespecia­liseerd in videofonie en parlofonie. “Ook hier is de basisregel: zo min mogelijk bekabeling. Zo neemt de installatie weinig tijd in beslag voor de installateurs. Ons parlofoniesysteem werkt eveneens met simkaarten, wat betekent dat er geen binnenposten geplaatst moeten worden: de communicatie verloopt rechtstreeks met het toestel van de bewoners – denk bijvoorbeeld aan een smartphone of tablet. Dat maakt ons systeem opnieuw bijzonder budgetvriendelijk”, besluit Denooze.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details