Platform voor de bouw
Efficiëntie troef dankzij  ingenieus pluviasysteem

Efficiëntie troef dankzij ingenieus pluviasysteem

De architecten van de nieuwe productiesite van Belgosuc stelden strenge eisen met het oog op een cleane look. Een van die eisen had betrekking op de installatie van het pluviasysteem, dat geplaatst werd door Vewaco uit Gistel.

Het pluviasysteem van Geberit staat in voor de regenwaterafvoer. “Het werkt met een onderdruksysteem, waardoor alle leidingen een kleinere diameter hebben en horizontaal geplaatst konden worden”, zegt Dimitri Lidou, projectbegeleider bij Vewaco. “Zo brengen we het water met één hoofdbuis van verschillende afvoerpunten naar beneden.”

foto-1-kopieren

Qua montage is het pluviasysteem zeer efficiënt en relatief snel te installeren”, aldus Dimitri Lidou.

 

Je hebt dus minder leidingen nodig en maakt maximaal gebruik van de beschikbare ruimte. Vewaco merkt dat er steeds meer vraag is naar het systeem. Ook in de voedingssector. “Qua montage is het pluviasysteem zeer efficiënt en relatief snel te installeren”, licht Dimitri Lidou toe. “Vanuit het dakplan wordt berekend hoeveel afvoeren je nodig hebt en wat het traject van de leidingen wordt. We ontvangen een stuklijst, bestellen het nodige materiaal en kunnen vervolgens meteen aan de slag. Het systeem laat ons dus ook toe om snel te schakelen.”

foto-2-kopieren

Alle PE-leidingen worden door opgeleide lassers met jarenlange ervaring geplaatst.

 

Totaaloplossingen in PE, pvc, staal en rvs

Vewaco is, na de overname door Jurgen Werbrouck in 2001, actief in de sector van piping en waterbeheer, en dat in binnen- en buitenland. Het bedrijf uit Gistel biedt totaaloplossingen aan met waterzuiverings- en procesleidingen in PE, pvc, staal en inox. Het verzorgt zowel het leidingwerk en de koppelingen
als de montage van onder meer pompen, mixers en beluchters.

Vewaco spitst zich vooral toe op industriële projecten voor diepvries-bedrijven, biogasinstallaties, mestverwerkingsbedrijven, enzovoort. “Twee andere recente projecten waar we enorm trots op zijn, zijn het 5 kilometer lange ijswatertraject met PE-leidingen tot 450 millimeter diameter dat we installeerden in het nieuwe AZ Delta in Roeselare en de installatie van alle inox en PE-piping, filters, pompen, tanks, inox leidingbrug en chemische leidingen voor het nieuwe drinkwaterstation van Farys in Oostende, in
opdracht van Veolia”, besluit Dimitri Lidou.
    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details