Platform voor de bouw
Eigen productie voor duurzame ramen en balustrades

Eigen productie voor duurzame ramen en balustrades

Met ingeklemde glasbalustrades en schuiframen met driedubbel glas geeft Martens Constructie residentie De Maalderij in Veurne mee vorm. De schrijnwerkspecialist garandeert kwaliteit en een snelle bijsturing waar nodig, ook in complexe projecten.

Wie ramen en balustrades in een niet-alledaagse installatie nodig heeft, moet bij Martens Constructie
zijn. Met meer dan veertig jaar op de teller is dit familiebedrijf een expert op technisch vlak.
Ondertussen staat met Jan en Ruben Martens de tweede generatie aan het roer.

Ramen en balustrades met specifieke eisen

Veurne, De Maalderij

In de beginjaren gingen de ouders van Jan en Ruben hun aluminium profielen in Frankrijk halen. Toen was aluminium schrijnwerk in ons land nog niet vanzelfsprekend. Later was Reynaers Aluminium jarenlang de vaste leverancier van Martens Constructie. Tot het bedrijf zijn eigen profielseries besloot te gaan produceren. “In onze eigen regio, aan de kust, bleek het niet altijd een evidentie om het schrijnwerk
voldoende wind- en waterdicht te krijgen. Het kust-klimaat is dan ook een bijzondere factor om rekening mee te houden”, zegt Jan Martens. “Om onze klanten een goed resultaat te kunnen bieden, begonnen we zelf ramen en balustrades te ontwikkelen. De technische verbeteringen die nodig waren voor toepassingen aan de kust bewijzen ook elders hun nut.” Vandaag beschikt Martens over een beperkt aantal reeksen, maar telkens met dezelfde hoge kwaliteitseisen.

De basis van elk MT85-profielsysteem is een gepatenteerde thermische isolatiebarrière van 52 millimeter breed, in het vakjargon een ‘thermische steeg’. De bijzondere opbouw van die steeg zorgt voor excellente U-waardes, terwijl de sterkte en stabiliteit behouden blijven. “Het succes van een raamserie staat of valt met de kwaliteit van die thermische steeg”, legt Jan uit. “Als die goed isoleert en over prima wind- en waterdichte eigenschappen beschikt, zijn de toepassingsmogelijkheden heel ruim.”

Technische complexiteit

Veurne, De Maalderij

Doorsnede van balustrade met ingeklemd glas, type Cristal. De aluminium klemblok wordt zijdelings (op de kopse kant van balkon) of boven op de vloerplaat gemonteerd. Wanneer de terrastegel of bangkirai tegen de alu blok geplaatst wordt, blijft er slechts een fijn alurandje zichtbaar, met een minimalistische look als resultaat.

 

Martens Constructie gaat geen uitdaging uit de weg. Integendeel. De technisch complexe projecten branden hen dag na dag vooruit. Dat het team enkele ingenieurs in huis heeft voor sterkteberekeningen en technische studies is een cruciale troef. Die knowhow komt optimaal tot uiting in De Maalderij, waar Martens de ramen en balustrades plaatste.

Veurne, De Maalderij

De aluminium schuifraamserie MT85 SLIDE beschikt over een thermische barrière van 52 millimeter. Het buitenkader is zelfs dubbel geïsoleerd. Dankzij een borstelafdichtingsprofiel met een hoge densiteit garandeert het zeer goede wind- en waterdichtheidswaardes.

 

De ingeklemde glasbalustrades sluiten onzichtbaar aan op de terrasvloer, maar ook op de kopse kant van het betonnen balkon. Die bevestigingswijze is enorm stevig, zodat gure weersomstandigheden geen enkel
probleem vormen. Het resultaat oogt bovendien strak en eenvoudig – precies zoals de bouwheer en de architect van De Maalderij voor ogen hadden. “De mogelijkheden met ingeklemde balustrades zijn legio. We plaatsen ze boven op het balkon, waarna de bangkirai of terrastegel ertegen geplaatst wordt.
Ofwel installeren we de balustrade op de kopse kant van het balkon – zijdelingse montage, dus. Dit laatste is vooral handig bij renovatie. De Cristal is een van de weinige types balustrade die praktisch overal past – bij een oud of nieuw gebouw, van klassiek tot modern.” Voor de ramen viel de keuze op de zwaarste schuifraamtypes met drievoudig glas. De bouwheer opteerde duidelijk voor premium materialen.

Een hecht team

Dat Martens Constructies verder gaat dan het punt waar veel schrijnwerkers stoppen, dankt het bedrijf aan een hecht team met gemotiveerde medewerkers. Stuk voor stuk vaklui, die het beste bij elkaar naar boven halen. Voor toekomstige uitdagingen zoekt de onderneming nog een technisch ingenieur met kennis van elektromechanica of bouw. Dankzij die groeimentaliteit blijft Martens steeds verder evolueren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details