Platform voor de bouw
Elk appartement als een unieke thuis
Er is een collectieve tuin aangelegd voor de bewoners.

Elk appartement als een unieke thuis

Edwardshof is een gevarieerd woonproject in het centrum van Mortsel, gelegen tussen de Van Peborghlei en de Eduard Arsenstraat op de voormalige schoolsite. Een collectieve tuin fungeert als hart van de site en werkt als spiegel van het gezellige parkplein. Ook op het vlak van duurzaamheid is het complex vooruitstrevend.

De collectieve tuin is toegankelijk voor alle bewoners van het Edwardshof. De fietsenstalling is opgevat als een lichte staalconstructie met begroeiing. Tussen de private terrassen van de woningen, hoger gelegen op de plint, en naast de collectieve tuin ligt een strook van boompjes en struiken. De volledige parkeergarage bevindt zich onder de bebouwing. Hier zijn naast parkeerplaatsen ook bergingen voorzien. Bouwheer en aannemer van dienst was Dethier.

Edwardshof is een gevarieerd woonproject in het centrum van Mortsel.

Van aanneming tot verkoop

Toon Willems, projectleider bij Dethier: “Stad Mortsel schreef een wedstrijd uit om een schoolsite te herontwikkelen. Samen met BULK architecten hebben we die wedstrijd gewonnen. We hebben dan als projectontwikkelaar meteen de grond aangekocht, waardoor we bouwheer en aannemer werden. Vervolgens hebben we dit dossier verder uitgewerkt in een Design & Build-traject. Van ontwikkeling en aanneming tot uiteindelijke verkoop: zo hebben we onze projecten het liefst. We verkopen vaak aan eindklanten/bewoners. We zaten daardoor regelmatig met hen rond de tafel. Waar mogelijk boden we flexibiliteit rond het aanpassen van grondplannen. Zo werd Edwardshof voor de kopers vaak een echte thuis.”

Het buurtparkje baadt heel de dag in het zonlicht.

Grond teruggegeven aan stad

“Voor dit project hebben we heel hard ingespeeld op duurzaamheid”, benadrukt Toon Willems. “Zo voorzagen we een collectieve waterpomp voor een woonblok dat bestemd is voor cohousing, een aparte regenput per woning, heel wat zonnepanelen en laadpalen. Zeker als je weet wanneer dit project gestart is, mogen we stellen dat we onze tijd toen al een beetje vooruit waren. Nu zijn dergelijke ingrepen bijna verplicht geworden. De site was door de voormalige bestemming extreem verhard door asfalt, een speelplaats … We hebben dat gecounterd door een kleine groene long aan te leggen, die we na het project teruggeven aan Stad Mortsel. Het publieke buurtpark bevindt zich aan de zuidkant van de site. Het krijgt heel de dag zonlicht over de volledige diepte van het bouwblok, vormt een mooie doorsteek voor zachte weggebruikers én geeft extra groen en ruimte aan de buurt. Het publieke domein wordt begrensd door het nieuwe woongebouw en een fraai afgewerkte tuinmuur. De woningen en appartementen hebben zo een mooi zicht op het parkje. Aan de andere kant – de binnenzijde van de L-vormige bebouwing – kwam daarbovenop nog de grote collectieve tuin voor de toekomstige bewoners.”

Waar mogelijk werd de nodige flexibiliteit geboden rond het aanpassen van grondplannen.

Online portaal

Dethier is als ‘klasse 8’-aannemer vooral gespecialiseerd in grotere projecten zoals schoolgebouwen, appartementsblokken, sociale woningen en openbare gebouwen. Het is een echte totaalpartner en vast aanspreekpunt tijdens het volledige koop- en bouwtraject. Met meer dan 75 jaar ervaring op de teller weet het bedrijf wat belangrijk is in een woonproject en hoe het zijn partners en de uiteindelijke bewoners in elke stap maximaal kan ondersteunen. Hun projecten hebben altijd oog voor groen, privacy en toegankelijkheid. Bovendien beschikt Dethier over een online portaal waarin alle bouwinformatie wordt verzameld. Zo zijn alle kopers altijd op de hoogte van elke stap van het bouwproces en hebben ze een volledig overzicht over hun aankoop.    

Projectkeukens en schrijnwerk à la carte

Bij Coraco in Aarschot en Olen worden naast high-end schrijnwerk, parketten en deuren ook projectkeukens voor verschillende marktsegmenten vervaardigd. In het Edwardshof plaatste het gespecialiseerde bedrijf niet alleen de keukens en binnendeuren, maar tevens een aantal maatwerkkasten.

Tekst Kris Vandekerckhove    |    Beeld Dethier

Luc Meeusen, projectcoördinator Keukens bij Coraco: “Allereerst wil ik onze focus op kwaliteit benadrukken. Voor ons zit de kwaliteit uiteraard in het product, maar zeker ook in het proces zelf. Zo wordt een project vanaf de toewijzing tot en met de nazorg zorgvuldig opgevolgd. Om dat te bereiken, geloven we steevast in een duidelijke communicatie met alle partners. Ontwikkelaars, aannemers, klantenbegeleiders, medeonderaannemers enzovoort krijgen van ons exact en stipt de informatie die ze nodig hebben. Deadlines worden gerespecteerd en kopers worden perfect begeleid in hun keuzes. Onze servicetechnieker behartigt de nazorg. Alleen dan is succes verzekerd!”

https://www.bouwenaanvlaanderen.be/wp-content/uploads/2023/03/P1459-DETHIER-Perenpit-Mortsel_AppA1.jpg

100 % flexibiliteit

Gert Henderickx, operationeel manager Toonzaal bij Coraco: “Waar we ons graag mee onderscheiden, is de totaalbeleving die we onze klanten kunnen garanderen in onze volledig vernieuwde b2b-toonzaal. Behalve keukens bieden we ook binnendeuren, houten vloeren, trappen en maatwerk aan. Zo kunnen onze klanten de inrichting van hun nieuwe woonst volledig kiezen én personaliseren tijdens één enkele afspraak.”

“In het kader van project Edwardshof kregen we eveneens de vraag om een aantal appartementen in te richten volgens de keuze van de architect. We plaatsten hier niet alleen de keukens en binnendeuren, maar ook een aantal maatwerkkasten. Door de vele mogelijkheden op het vlak van materiaal en maatwerk is Coraco ook hiervoor de ideale partner.”

“Project Edwardshof was een zeer interessante realisatie. Het bestaat namelijk uit vier blokken met elk een aparte bestemming”, aldus Luc Meeusen.

Vier blokken

Luc Meeusen: “Edwardshof was een zeer interessant project voor ons. Het bestaat namelijk uit vier blokken met elk een aparte bestemming. Blok A omvat vier appartementen en werd gekocht door een architect die koos voor uitstraling en design. Hier leverden we maatwerk in laminaat, fineer en composietwerkbladen. In blok B (vier woningen) en blok C (acht appartementen) stonden wij in voor de begeleiding van de kopers. Zij vonden in de toonzaal in Aarschot alles om hun keuken te personaliseren. Blok D werd dan weer gekocht door een investeerder die de appartementen verhuurt. Prijs en functionaliteit primeerden er. We hebben hiermee bewezen dat we van alle markten thuis zijn!”    

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Dethier (Alken, Londerzeel)
  • Architect BULK architecten (Deurne)
  • Hoofdaannemer(s) Dethier (Alken, Londerzeel)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details