Platform voor de bouw
Nieuws

Ervaar toekomstgericht bouwen in nieuw experience center

KAVA Congres Centrum (2) kopiëren
Ondanks de ‘harde’ afwerkingen – gepolierde betonvloeren en relatief veel glas – is de akoestiek in het KAVA Congres Centrum uitstekend.

Tekst | Liesbeth Verhulst

Beeld | Matthias Vanhoutteghem

30 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Om architecten en projectontwikkelaars te inspireren en voor te bereiden op de toekomst, heeft Gyproc, in samenwerking met interieurbedrijf Bulo, Studio Gyproc ontwikkeld, een experience center waar het bedrijf zijn comfortabele, creatieve en bovenal duurzame oplossingen demonstreert.  

We verlangen naar meer comfort en veiligheid en hechten tegelijk meer belang aan duurzaamheid. De wetgeving rond duurzame energie en materialen is vandaag strikter dan ooit, en dat terwijl er steeds minder vakmannen zijn. Bovendien dreigt er een woningtekort door de bevolkingsgroei: vanaf 2040 mogen open ruimtes niet meer bebouwd worden door de bouwshift.

Gyproc is ervan overtuigd dat we samen met iedereen die bij de bouwsector betrokken is de uitdagingen van de toekomst aankunnen. Om aan te tonen hoe we futureproof en flexibel kunnen bouwen zonder in te boeten aan comfort, opende Gyproc dit jaar Studio Gyproc in Mechelen. Dat is een experience center waar het bedrijf toekomstgerichte en duurzame bouw-oplossingen demonstreert. Studio Gyproc toont de bezoeker onder meer hoe je een ruimte kan optimaliseren op het vlak van akoestiek en regulering, beleving en comfort en high-end afwerking.  

In het KAVA Congres Centrum zijn Gyproc® wanden en afwerkingen toegepast.

Lichte componenten, sterke prestaties

Heel wat architecten zijn alvast overtuigd van de kwaliteiten van de bouwoplossingen van Gyproc. Zo ging het gerenommeerde POLO Architects in zee met Gyproc voor de bouw van het KAVA Congres Centrum in Antwerpen. Het complex, dat is opgetrokken op de fundamenten van een voormalig administratiegebouw van de Koninklijke Apothekersvereniging, blinkt niet alleen uit qua architectuur, maar ook op het vlak van afwerking. Binnenin was de keuze voor Gyproc® wanden en afwerkingen logisch: alle componenten moesten zo licht mogelijk zijn, maar ook sterk presteren. De keuze viel op Rigitone®, geperforeerde platen voor naadloze akoestische wanden. “Ondanks de ‘harde’ afwerkingen – gepolierde betonvloeren en relatief veel glas – is de akoestiek in het gebouw uitstekend”, klinkt het bij POLO Architects. “In het project zijn we ook de veelzijdigheid van Gyproc enorm gaan appreciëren. Binnen een samenhangend en uitgebreid systeem met alle benodigde certificeringen is eigenlijk alles oplosbaar, zowel akoestisch en brandtechnisch als esthetisch.”

Zin om je te laten inspireren? Reserveer dan snel je virtuele bezoek aan Studio Gyproc op de Gyproc® website.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details