Platform voor de bouw
Esthetisch en ecologisch bouwen met N70-gevelstenen

Esthetisch en ecologisch bouwen met N70-gevelstenen

Het N70-gamma is één van de uitblinkers in het aanbod van Nelissen Steenfabrieken. Deze CO2-vriendelijke bakstenen met speciaal formaat hebben dan ook alles wat je van een hedendaagse gevelsteen verwacht: esthetisch en ecologisch. De N70-gevelstenen N70/4 (±240 x 70 x 40 mm) en N70/5 (±240 x 70 x 50 mm) zijn niet alleen 3 cm smaller, maar ook 3 cm langer dan een traditionele gevelsteen in waalformaat. Een kleine verandering met een wereld van verschil.

CO2-vriendelijk

De keuze voor N70 staat gelijk aan de keuze voor een ecologische gevelsteen. De ecologische voetafdruk van N70 is namelijk een stuk kleiner dan die van een klassieke baksteen. Dat komt omdat de CO2-uitstoot bij N70 25% lager ligt dan bij een traditionele gevelsteen (WV 50).

De productie van de N70 gebeurt dan ook op een milieuvriendelijke manier. Bij de fabricage van de N70 komt er 30% minder gasverbruik aan te pas dan bij de productie van het traditionele WV 50-gevelsteenformaat. Een CO2-vriendelijke keuze dus.

Door zijn slanke vorm (een breedte van slechts 7 cm) weegt de N70 minder dan een traditionele gevelsteen. Het gewicht per m² op de vrachtwagen is dus ook lager. Daardoor kunnen er meer gevelstenen in één keer getransporteerd worden en wordt het transport uiteindelijk CO2-vriendelijker.

Het smalle model zorgt ervoor dat er minder stenen nodig zijn per m².

Voordelige verwerking

N70 is ook een gunstige keuze in het verwerkingsproces. Het smalle model zorgt ervoor dat er minder stenen nodig zijn per m².  Daardoor is er ook minder mortel nodig dan bij de verwerking van bakstenen met een traditioneel formaat. Bij N70/4 bespaar je zo’n 15% mortel. N70/5 gaat nog een stapje verder, hier loopt de mortelbesparing op tot 30% en gebruik je bovendien minder stenen per m².

Bouwen met N70: een uniek resultaat

Het resultaat van het toepassen van N70-gevelstenen bij een project? Een slanke gevel met een moderne look! En ook hier biedt N70 nog ecologische voordelen: door de dunnere buitenmuren kan je meer binnenruimte creëren of de spouwmuren extra isoleren. Dat zorgt dan weer voor een lagere energiefactuur. 

Kies je voor N70/5? Dan voel je dat ook in je portemonnee. De slanke N70/5 gevelstenen zijn namelijk tot 12% goedkoper per m² in vergelijking met de traditionele gevelsteen in WV 50-formaat.    

Waarom kiezen voor N70?
– CO2-vriendelijk
– Esthetisch
– Snelle verwerking
– Lagere energiefactuur
– Financieel voordelig

Ook binnenkort verkrijgbaar: N70/6,5
(±240 x 70 x 65 mm)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details