Platform voor de bouw
Nieuws

Euro Rent: 50 jaar verhuurexpertise

Een van de nieuwste aanwinsten: 20 meter TRAX-hoogwerker.

Tekst | Euro Rent

Beeld | Euro Rent

18 mei 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Al vijftig jaar is Euro Rent dé verhuurspecialist voor bouw en industrie. Of het nu gaat om kleine handgereedschappen, hoogwerkers, grondverzet- en tuinmachines of rijplaten en bouwhekken: Euro Rent heeft voor elk project de juiste machine in zijn verhuurgamma. Direct beschikbaar en inzetbaar waar en wanneer gewenst. 

Euro Rent ging in 1972 van start en was het eerste verhuurbedrijf in de Benelux. Vandaag vertrouwen heel wat bouwprofessionals op de expertise van de oudste en meest ervaren machineverhuurder van het land. Vooral het up-to-date machinepark, het brede assortiment, het vakkundige advies en de voordelige tarieven overtuigen de professional keer op keer.

Duurzaam huren

Machines huren is goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. Door te huren in plaats van te kopen ontstaat er een optimale bezetting en efficiënte inzet van bouwmaterieel en zorgen we samen voor minder CO2-uitstoot. Gedeeld gebruik leidt tot optimaal materiaalgebruik en dus economische en ecologische winsten. De totale gebruikskost is immers kleiner dan bij gekochte machines, in combinatie met een betere performantie. 

Euro Rent is de exclusieve PERI-verhuurpartner voor bekistingssystemen.

Voordelen van huren 

Huren bij Euro Rent betekent huren van professioneel hoogwaardige toestellen met meer functies, die up-to-date én duurzaam zijn. Het biedt je een enorme flexibiliteit, want je huurt enkel wat je nodig hebt op het moment dat je het nodig hebt. Vergeet dus die peperdure investeringen in nieuw materieel, stockage- en onderhoudskosten. Focus op jouw kernactiviteit en realiseer elke opdracht in de allerbeste omstandigheden!

Exclusieve samenwerking 

Sinds begin 2022 is Euro Rent exclusieve PERI-verhuurpartner voor de PERI DUO-, PERI SKYMAX-, PERI UP- en PERI PROKIT-systemen. Snel, efficiënt en veilig betonconstructies opbouwen: met het lichtgewicht bekistingssysteem PERI DUO kan dit voor elk project. Met een uiterst klein aantal verschillende systeemonderdelen bekist je efficiënt verscheidene soorten wanden, kolommen én vloeren. Uiteraard zijn andere varianten zoals fundamenten, zwembaden of enkelzijdige bekisting ook mogelijk met DUO.  Alle DUO-systeemcomponenten wegen minder dan 25 kilogram. Zo werk je zelfstandiger, sneller en heb je minder vaak een kraan nodig. 

Voor vloerbekisting met grote panelen verhuurt Euro Rent het PERI SKYMAX-systeem. Dit systeem is eenvoudig vanaf vloerniveau op te bouwen en zorgt voor een bijzonder hoge veiligheidsstandaard op de bouwplaats. Het gebruik van de grote, lichtgewicht polymeerpanelen maakt snel en efficiënt bekisten mogelijk.

Toepassing van een meegroeilift, geplaatst in een liftschacht.

Veilig werken op hoogte

Euro Rent is ook gespecialiseerd in oplossingen voor werken op hoogte. Of het nu gaat om steigers, hoogwerkers of bouwliften: de specialisten van Euro Rent combineren hun expertise met doeltreffende innovatieve oplossingen en systemen die zijn afgestemd op de vraag van klanten. 

Om in extreme omstandigheden en op alle ondergronden te kunnen werken, heeft Euro Rent zijn gamma hoogwerkers uitgebreid met een Genie Z62 Trax Stage V-hoogwerker. Dé ideale machine voor een extreem modderige bouwplaats of een oneffen en zeer moeilijk begaanbaar terrein. De vier rupstracks bieden een perfecte grip en zorgen voor een lage bodemdruk. Voor het uitvoeren van het werk biedt deze machine een werkhoogte van bijna 22 meter en een reikwijdte van 16,51 meter. Ze wordt aangedreven door een krachtige Stage V-dieselmotor, die schoner is dan andere motoren en minder schadelijke stoffen uitstoot. Opdrachtgevers kunnen in projecteisen of aanbestedingen opnemen dat er met minder uitstoot gebouwd moet worden. Stage V is dan een goede oplossing.

Op het vlak van verticaal transport is het gamma goederenliften uitgebreid met liften met een hefvermogen van 1.000 kilogram en maximale hoogte van 75 meter. Zo kan een pallet stenen moeiteloos en veilig getransporteerd worden. Ook nieuw zijn de “meegroeiliften”, die letterlijk meegroeien met een gebouw dat wordt opgetrokken. Deze lift wordt geplaatst in de liftschacht en telkens als de aannemer een of meerdere verdiepingen klaar heeft, komen de Euro Rent-liftmonteurs ter plaatse om de liftmast te verlengen. Hierdoor blijft een vlotte toevoer van bouwmaterialen en personen verzekerd.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details