Platform voor de bouw
Euro Rent | Bedrijfspresentatie

Euro Rent | Bedrijfspresentatie

Verhuurspecialist investeert volop in energiezuinig materieel

Voortdurend investeren in nieuwe machines en ander materieel voor de bouw: dat is het devies bij Euro Rent. De focus ligt daarbij niet alleen op gebruiksgemak en veiligheid, maar ook nadrukkelijk op energiezuinigheid.

Euro Rent

Euro Rent stelt bouwliften op maat van de huurder samen, zodat ze bijvoorbeeld exact in de liftschacht van een bepaald gebouw passen.

 

“Het aanbod van de fabrikanten evolueert ook alsmaar meer in die richting”, legt bedrijfsleider Kris Coppens uit. “We kiezen niet alleen bij de uitbreiding van ons aanbod, maar ook bij de verjonging van ons machinepark voor energiezuinige varianten. Door het hoge rotatieritme dat ons als verhuurbedrijf kenmerkt, kunnen we veel sneller inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen dan een bouwbedrijf dat bepaalde machines slechts zelden gebruikt en die investering dan ook pas op langere termijn kan terugverdienen.”

De leds op deze lichtmasten hebben tot 90 % minder energie nodig dan traditionele lampen.

 

Coppens stelt vast dat zelfs grote bouwbedrijven er tegenwoordig sneller voor kiezen om machines te huren dan ze zelf aan te kopen. “Dit maakt ook een zeer specifieke keuze mogelijk, zodat ze voor elke taak het meest geschikte toestel kunnen inzetten. Met alleen eigen machines is de optimale match niet altijd mogelijk.” In onder meer Engeland is huren al langer ingeburgerd in de bouw. “Daar wordt ongeveer 80% van het materieel gehuurd. Hier is dit slechts 20 à 25 %. Er is dus nog marge.”

Ledverlichting
Bij de uitbreiding van het verlichtingsgamma schafte Euro Rent onder meer vier mobiele en acht stationaire lichtmasten met elk vier ledlampen van 300 Watt, inclusief eigen generatoren. “De leds hebben tot 90% minder energie nodig dan traditionele lampen. Daardoor verbruiken de generatoren slechts een halve liter stookolie per uur en kunnen we ook compactere modellen inzetten.” Behalve op bouwplaatsen worden dergelijke lichtmasten alsmaar vaker ingezet op allerlei evenementen. “Dat geldt overigens ook voor bepaalde steigermaterialen, mobiele verwarmingstoestellen voor terreinen en hallen, hekkens, enzovoort”, zegt Coppens. “Zo gebruikt de Koninklijke Belgische Voetbalbond regelmatig materiaal van ons voor de thuiswedstrijden van de Rode Duivels.”

Bij de aankoop van nieuwe verwarmingstoestellen besteedde Euro Rent veel aandacht aan het beperken van het verbruik.

 

Hoogwerkers
De twee nieuwe RS200-Ecoline-hoogwerkers op vrachtwagen van het merk Ruthmann hebben al een drukke periode achter de rug. “Dergelijke machines worden vaak gebruikt om openbare kerstverlichting te plaatsen. Ze hebben een bereik van 20 meter. We hadden al grotere exemplaren in huis, maar deze nieuwe varianten blinken uit door hun zuinige motoren en lagere CO2-uitstoot.” Ook bij de aankoop van nieuwe verwarmingstoestellen zette Euro Rent sterk in op de beperking van het verbruik.

“Dat geldt trouwens ook voor de nieuwe stroomaggregaten. Daar beperkt de technische vooruitgang zich overigens niet tot de energie-efficiëntie. Bij de recentste toestellen zijn de prestaties vanop afstand te monitoren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een automatische sms te laten versturen naar de aannemer wanneer het brandstofpeil onder de 20 % daalt.”

De prestaties van de nieuwste stroomaggregaten zijn vanop afstand te monitoren. Zo is het mogelijk om de aannemer automatisch een sms te zenden wanneer het brandstofpeil onder de 20% daalt.

 

Bouwliften op maat
Bij de bouwliften is het verschil met het bestaande aanbod kleiner. “De fabrikanten hebben wel enkele kleinere productverbeteringen aangebracht”, aldus Coppens. “In dit segment streven we vooral naar maatwerk en de daarmee gepaard gaande totale ontzorging van de gebruikers. De meeste verhuurders bieden alleen standaardliften aan. Wij stellen ze op maat samen, zodat ze bijvoorbeeld exact in de liftschacht van een bepaald gebouw passen of grote prefabcombinaties naar hogere verdiepingen kunnen brengen. Onlangs deden we dit nog voor de THV MBG-Interbuild in het nieuwe ziekenhuisgebouw van ZNA en voor Interbuild in een van de woontorens op Nieuw Zuid, allebei in Antwerpen.”

De nieuwe RS200-Ecoline-hoogwerkers op vrachtwagen van Ruthmann blinken uit door hun zuinige motoren en lagere CO2-uitstoot.

 

Stofvrij werken
In de nieuwe VLAREM-reglementering is stofvrij werken een prioriteit. “Wij bieden hiervoor de nieuwste cycloonstofzuigers van het merk Dustcontrol aan. Deze zijn uitermate geschikt voor het afzuigen van gezondheidsgevaarlijke stoffen bij het afschuren van vloeren, uithakken en uitfrezen van voegen of om gewoon stof op te zuigen. Ze zijn uitgerust met Hepa H13-filters met een stofafscheidingsgraad van 99,997 %. Het stof wordt opgevangen in wegwerpzakken, zodat de filters langer meegaan.” De stofzuigers worden vaak ingezet in combinatie met luchtreinigers, die het omgevingsstof aan de lucht onttrekken.

Euro Rent investeerde ook circa 2 miljoen euro d in de aankoop van extra steiger- en betonondersteuningsmateriaal van Layher. “Voor onze beide vestigingen, in Deurne en Sint-Niklaas. Bovendien konden we in Deurne een aanpalend perceel van 5.000 m² aankopen. Dat zullen we gebruiken voor de opslag van steigermateriaal en de bouw van een herstel­atelier voor onze grootste machines.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details