Platform voor de bouw
Euro Rent blijft aanbod  uitbreiden en actualiseren

Euro Rent blijft aanbod uitbreiden en actualiseren

Euro Rent (Deurne en Sint-Niklaas) blijft zich profileren als trendsetter op het vlak van veilig, efficiënt en energiezuinig werken. Dat blijkt nog maar eens uit de nieuwe catalogus (2020-2021) die onlangs van de drukpersen is gerold.

De kersverse Euro Rent-catalogus telt meer dan 220 bladzijden. Daarmee is hij ongeveer 10 % dikker dan de vorige uitgave. Het is tekenend voor het grote, veelzijdige aanbod van de verhuurder van bouwmachines. “We hebben ongeveer 40.000 items in stock, die onmiddellijk beschikbaar zijn”, zegt bedrijfsleider Kris Coppens. “Naast de beschikbaarheid is ook de betrouwbaarheid een groot pluspunt. Daarvoor hanteren we verschillende controleprocedures, zodat de kans miniem is dat een machine bij een gebruiker in panne valt. We beschikken al twintig jaar over een VCA-certificaat. Weinig andere verhuurders hebben dat in hun bezit.” Die werkwijze droeg er ook toe bij dat Euro Rent al jarenlang de grootste verhuurder van onder meer bouwliften en steigermateriaal in België is.

Vernevelingsmachine in actie tijdens een afbraak.

 

Vernevelen

Nieuw in het gamma zijn de vernevelingsmachines van Spraystream. “Deze zijn bestemd voor de bestrijding van stof bij (voornamelijk) afbraakwerken. De inzet van dergelijke apparaten is sinds 2017 wettelijk verplicht, al is het toezicht daarop nog erg beperkt. We hebben in elk geval de hele range in huis, van handgedragen units over mobiele toestellen op wielen tot en met autonome nevelkanonnen op een chassis met watertank en stroomaggregaat.”

Stille kracht

In het kader van duurzaam werken biedt Euro Rent waar mogelijk huurmachines aan in een batterij-aangedreven versie. “De batterijtechnologie is intussen zo ver geëvolueerd dat ook machines die veel energie nodig hebben gedurende lange tijd op een batterij kunnen werken. Zo zijn de trilplaten en trilstampers van Wacker-Neuson nu ook beschikbaar op batterijen. Een ander voorbeeld zijn de tuinmachines van Stihl. Stihl levert de krachtigste batterijen (plug-in, met heupgordel of rugmodel). Dankzij de meegeleverde snellader en reservebatterij kan je onafgebroken werken.”

Hoogwerkers

Ook bij de hoogwerkers en schaarliften is er sprake van een evolutie naar meer batterijaangedreven machines. “Vroeger waren de krachtige 4×4-machines uitgerust met dieselmotoren”, legt Coppens uit. “Nu bevat onze verhuurvloot ook hybride modellen. Werken met toestellen op batterijen zorgt voor minder geluidsoverlast en voorkomt zo irritatie bij de omwonenden. Ook de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen is lager, en dat is goed voor iedereen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details