Platform voor de bouw
Producten

Euro Rent machineverhuur investeert volop in groei

Inzet van een nevelkanon met watertank voor stofbestrijding op de eigen werf van Euro Rent.

Tekst | Tekst en beeld Euro Rent

12 februari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De investering van de specialist in machineverhuur, met vestigingen in Antwerpen en Sint-Niklaas, bedraagt ruim 3 miljoen euro en is noodzakelijk om de bestendige groei te ondersteunen.

Begin 2019 kocht Euro Rent het buurpand aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne met een gemengde invulling van appartementen, magazijnen en winkels, goed voor een uitbreiding van 5000 m². Na een intensieve voorbereidingsfase zijn afgelopen zomer de afbraakwerken gestart. “Enerzijds richten we er een opslag- en afhaalterrein in voor al ons steigermateriaal. Anderzijds realiseren we een ultramoderne wasplaats en onderhoudswerkplaats voor al ons verhuurmaterieel”, vertelt Kris Coppens, gedelegeerd bestuurder bij Euro Rent. “Wij beschikken over de grootste verhuurvoorraad van Layher-steigermateriaal. De verhuur van ons stellingmateriaal zit enorm in de lift en het voorbij jaar hebben we continu nieuwe voorraad bijgekocht. Om alles te kunnen blijven stockeren, was extra opslagruimte echt noodzakelijk. De site in Deurne is in totaal 2 hectare groot.” 

De nieuwste aanwinst van Euro Rent: een vrachtwagen en dieplader om meer flexibiliteit en een betere dienstverlening te kunnen garanderen.

Meer zichtbaarheid en bewegingsruimte

Ondertussen is aannemer Interfast volop bezig met de verbouwingswerken. “De werken verlopen vlot en de verwachting is dat we begin
2021 ons uitgebreid terrein in gebruik zullen kunnen nemen. Door de aankoop van deze grond hebben we ook de in- en uitrit voor onze klanten kunnen verbeteren. Al het verkeer wordt nu gescheiden, waardoor er meer bewegingsruimte is voor vrachtwagens en bestelwagens van klanten. Vroeger lag Euro Rent wat verscholen en waren we minder goed zichtbaar vanaf de drukke Bisschoppenhoflaan. Dat is nu veranderd. Over de volledige breedte van het terrein is een opvallend reclamepaneel in de herkenbare blauwe Euro Rent-kleuren geplaatst.”

Voor elke werf een gepaste lichtbron. Van een ledverlichtingsballon met telescopisch statief tot mobiele ledmasten met aggregaat.

Meer flexibiliteit en een betere dienstverlening

In de verhuursector is flexibiliteit een van de belangrijkste succesfactoren. “Dikwijls weten wij vandaag nog niet wat wij morgen bij onze klanten moeten leveren of ophalen”, zegt Jan Vets, coördinator bij Euro Rent. “Bouwmachines, hoogwerkers, stellingen …: wij houden heel wat werven draaiende met ons materieel.” Tot voor kort leverde Euro Rent vanuit zijn vestigingen in Deurne en Sint-Niklaas enkel de lichte tot middelzware verhuurartikelen zelf op de werf. De levering van de zwaarste machines werd uitbesteed. “Daardoor was er heel wat planning nodig en waren lastminute­­­ opdrachten soms moeilijker te realiseren. Om de flexibiliteit van onze dienstverlening te verbeteren, hebben we geïnvesteerd in een vrachtwagen met 22 meter autokraan en dieplader. Dankzij deze combi-natie kunnen we korter op de bal spelen door alles zelf te leveren bij onze klanten en ook meer machines in één keer leveren. Meer flexibiliteit en een betere dienstverlening dus!” legt Jan Vets uit.

De site van Euro Rent Antwerpen wordt volop uitgebreid.

Doorwerken in de winter

Koudere nachten en kortere dagen. Het najaar heeft zijn intrede gedaan en dus is dit hét moment om na te denken over goede verlichting en verwarming op de bouwwerf. Mobiele lichtmasten en mazoutverwarmers bieden de oplossing om deze winter te kunnen blijven doorwerken. Euro Rent beschikt over een uitgebreid assortiment en heeft voor elke werf een gepaste licht- en verwarmingsbron in huis. Hierdoor werk je nooit meer in het donker en de kou. En naargelang de huurperiode en hoeveelheden hanteert Euro Rent speciale huurtarieven.  Meer info op eurorent.be   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details