Platform voor de bouw
Euro Rent verhuurt professionele nevelkanonnen voor stof- en afbraakwerken

Euro Rent verhuurt professionele nevelkanonnen voor stof- en afbraakwerken

Iedereen die in de bouw werkt, komt in aanraking met stof. Soms moet je er alleen maar van niezen, maar het kan ook leiden tot ernstigere effecten, zoals blijvende kortademigheid. En wie te veel schadelijk kwartsstof inademt, kan zelfs ernstige longaandoeningen oplopen, zoals stoflong en longkanker. Vandaar dat stofvrij werken zeker geen overbodige luxe is!

Euro Rent heeft al jaren aandacht voor stofvrij werken. Zo verhuurt het diverse modellen stofzuigers voor fijn of grof stof – al dan niet droog of nat. Bovendien beschikt het over een gamma luchtreinigers voor fijnstof dat zich in de lucht bevindt. Omdat Euro Rent overtuigd is van het belang van het terugdringen van fijnstof in de bouw, gaat het nog een stap verder en biedt het voortaan ook nevelkanonnen te huur aan. Kris Coppens, zaakvoerder van Euro Rent: “Sinds 2017 zijn aannemers verplicht om bij bouw-, sloop- en infrastructuurwerken de stofemissies zo laag mogelijk te houden. Deze wetgeving is van toepassing op alle werken die in de openlucht worden uitgevoerd door een aannemer en die langer dan één dag duren. Wat nog niet veel aannemers weten, is dat sinds 17 januari 2020 alle arbeidsmiddelen die gebruikt worden voor het slijpen, boren of bewerken van materiaal dat kwarts bevat, uitgerust moeten zijn met een stofafzuiging of een watertoevoegingssysteem. Inspecteurs van Toezicht op het Welzijn op het Werk zullen in 2020 extra aandacht besteden aan de correcte naleving van deze nieuwe regel!”.

Verneveling op bouwwerven

De Belgische bouw- en vastgoedsector sloopte in 2019 maar liefst 8.278 gebouwen van meer dan twintig jaar oud, aan een gemiddelde van 160 per week. Dat blijkt uit een analyse van vastgoedmakelaar ERA. In 95 % van de gevallen wordt er gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. “Gedurende lange tijd waren nevelkanonnen eerder op overslagterreinen en bij puinbrekers te vinden dan op sloop- en afbraakwerven”, aldus Kris Coppens. “Overheden en opdrachtgevers stellen echter steeds hogere eisen voor het beperken van stof en stank tijdens sloop- en renovatieprojecten, zeker als de werf zich in de bebouwde kom bevindt. Euro Rent speelt hierop in door professionele nevel-kanonnen toe te voegen aan zijn verhuurgamma.”

c-spraystream-euro-rent-nevelkanon-2-kopieren

De professionele nevelkanonnen zijn zeer efficiënt en multifunctioneel inzetbaar.

 

Na een uitgebreide marktstudie ging Euro Rent de samenwerking aan
met het Kortrijkse bedrijf SprayStream. Deze onderneming heeft als marktleider een ijzersterke reputatie inzake stofbestrijding en verneveling. “Er bestaan tal van nevelmachines en fabrikanten op de markt, maar bijna allemaal verkopen ze een veredeld sneeuwkanon. Bij SprayStream is dit niet het geval. Het vertrok vanuit het basisprobleem ‘stof’ en bedacht met een team van eigen en ervaren ingenieurs een uiterst efficiënte oplossing”, licht Kris Coppens toe.

Gebruik van een nevelkanon

Euro Rent verhuurt vijf verschillende nevelkanonmodellen. Van een compact, draagbaar model voor binnengebruik tot een volledig selfsupportingsysteem op frame, voorzien van watertank én aggregaat. Het principe blijft telkens hetzelfde: stof in de lucht wordt ‘gevangen’ met behulp van microfijne nevel. De microdruppels binden zich aan de even grote stofdeeltjes, waardoor het stof zwaarder wordt, zich minder snel beweegt en neerslaat. Bijkomend voordeel: de fijne nevel beperkt ook het stijgen of verwaaien van nieuw stof op de bouwwerf, waardoor er een beter werkklimaat ontstaat.

Elk nevelkanon is multifunctioneel inzetbaar. De hoek, afstand en oscillatie van het nevelkanon zijn aan te passen aan de behoefte. En de grotere mistkanonnen van Euro Rent met een worpafstand van 35 tot 50 meter zijn uitgerust met een splitsbare vernevelring. Hiermee kan het waterdebiet met 50 % gereduceerd worden. Een fasecontrole plus stekker met fasewisselaar maakt het mogelijk om eenvoudig de fasen te wisselen, en dat zonder enige aanpassing in de elektrische (werf)kast.

Bij elk nevelkanon kunnen Euro Rent-klanten ook diverse toebehoren huren. Denk aan een afstandsbediening, verlengkabels (400V), een versterkte tuinslang (1” van 25 of 50 meter met Geka-snelkoppeling) of een 20 meterbrandweerslang met DSP-koppeling. Voor het transport kunnen ze een aanhangwagen huren aan 50 % van het normale tarief, al kunnen ze er ook voor kiezen om het nevelkanon te laten leveren. Bovendien zijn de Euro Rent-nevelkanonnen voor veel meer doeleinden inzetbaar, zoals recycling, overslag van bulkgoederen of geurbestrijding bij afvalverwerking. Voldoende stof tot nadenken, dus!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details