Platform voor de bouw
Eurorent investeert 2,5 miljoen in grootste verhuurshowroom van het land

Eurorent investeert 2,5 miljoen in grootste verhuurshowroom van het land

“Introduceren winkelbeleving in verhuur van machines”

Na de onverwachte economische pauze van enkele maanden geleden, kijken heel wat bedrijven reikhalzend uit naar het najaar. Dat is ook het geval bij Eurorent. De specialist in machineverhuur investeert namelijk 2,5 miljoen euro in de uitbouw van een nieuw hoofdkwartier in Houthalen-Helchteren. Op die locatie verrijst meteen de grootste verhuurshowroom van het land. “We centraliseren ons machinepark op één plek. Zo creëren we een echte winkelbeleving”, aldus gedelegeerd bestuurder Valerie Vandeput.

Concreet koopt Eurorent het pand van buurman Vanheel Transport, goed voor een verdubbeling van de oppervlakte: “Onze site wordt 110 are groot. Enerzijds richten we hier een showroom van maar liefst 6000 m2 in, meteen goed voor een Belgisch record in onze sector. Anderzijds etaleren we onze machines ook op de ruime parking aan de straatkant”, legt Valerie Vandeput (gedelegeerd bestuurder Eurorent) uit.

FLAGSHIP STORE GEEFT WINKELGEVOEL

Met deze schaalvergroting roeit Eurorent tegen de stroom in. Terwijl de markt evolueert naar vele, maar kleinschalige, afhaalpunten, kiest Eurorent net voor een ruime ‘flagship store’: “De vestigingen van Leopoldsburg (vanaf heden) en Hasselt (vanaf november 2020) verhuizen naar de kersverse hoofdzetel. En ook een stukje van het assortiment in Seraing – met name de grote machines – krijgt een nieuwe thuis in Houthalen-Helchteren. Zo kan je het volledige machinepark live op één plek bekijken en heb je een echt winkelgevoel. We kiezen dus resoluut voor beleving, in lijn met de huidige maatschappelijke trend.”

Eurorent investeert in Houthalen-Helchteren om drie redenen: “Ten eerste vormt Houthalen-Helchteren een goed gelegen uitvalsbasis om onze klanten – die zich voornamelijk in Limburg en Luik situeren – te bedienen. Ten tweede is industrieterrein Centrum-Zuid vlot bereikbaar. En ten slotte is dit gewoon een geweldige opportuniteit. Want je krijgt niet elke dag de kans om een kant-en-klaar, passend gebouw te kopen van je buurman.”

GROEI VIA TWEE SPOREN

Vanuit het hoofdkwartier wil Eurorent de komende maanden en jaren terug aanknopen met groei. Daarvoor bewandelt de verhuurspecialist twee sporen: “Op een kantelmoment zoals dit kan je twee dingen doen: de toekomst met een klein hartje afwachten of het heft in handen nemen en positieve ambitie tonen. Eurorent kiest voluit voor het tweede scenario. Enerzijds tillen we onze dienstverlening naar een hoger niveau. Door de centralisering garanderen we snellere levertijden, omdat we machines niet langer van de ene vestiging naar de andere hoeven te transporteren. Bovendien bundelen 25 gespecialiseerde medewerkers de krachten op onze nieuwe hoofdzetel. Zij zullen elkaars kennisniveau opkrikken.”

Daarnaast pakt Eurorent uit met extra dienstverlening: “Vandaag kloppen klanten vooral bij ons aan om machines te huren. Maar vervolgens moet er natuurlijk ook iemand die machine bedienen. Daarom leiden we de medewerkers van onze klanten op om zelf achter het stuur van bijvoorbeeld een hoogtewerker of heftruck plaats te nemen. Of treden onze eigen medewerkers op als operator van de gehuurde machine.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details