Excellent gietvloeren foto 1
01:03
09-11-2018

Excellent Gietvloeren heeft primeur te pakken met allereerste geluidsisolerende gietvloer

“Innoverende vloer geniet ook de voorkeur van ziekenhuizen en hotels”

In basisschool De Klimop in Ham verlopen de lunches sinds kort heel wat stiller dan voorheen. Niet dat de juffen en meesters er opeens veel strenger zijn geworden. Wél beschikt de school sinds kort als eerste school in België over een geluidsisolerende vloer in haar kantine. Het team van Excellent Gietvloeren uit Genk is mee verantwoordelijk voor de primeur en plaatste de ‘stille’ gietvloer in opdracht van fabrikant BASF.

Geluiddempend tot -20 dB
De geluidsisolerende MasterTop 1327-vloer, die efficiënt bovenop de oude tegelvloer van de kantine werd gelegd, zorgt er dankzij polyurethaan voor dat het geluid in de ruimte met maar liefst 20 decibel verminderd wordt. De innoverende gietvloer dempt niet alleen het geluid van stappende kindervoeten en schuivende stoelen, maar ook het lawaai van (vallende) bekers of brooddozen. De kinderen kunnen nu dus rustig van hun lunch genieten.

Hygiënisch en antiallergisch
De geluidsisolerende gietvloer van fabrikant BASF is de ideale vloerbekleding voor scholen die een rustigere speel- of eetomgeving willen voorzien voor hun leerlingen. Björn Saro, zaakvoerder van Excellent Gietvloeren legt uit: “De zachte vloer biedt een hoog loopcomfort en vermindert de kans op eventuele kwetsuren – en dus ook traantjes – van kinderen die vallen. Bovendien is een vloer als deze dankzij de naadloze structuur hygiënisch, antiallergisch en makkelijk te reinigen. Daarom geniet de vloer ook de voorkeur van ziekenhuizen, kantoren, fitnessruimtes, hotels en kinderdagverblijven. Dat merken we ook aan onze orderlijst (lacht).”

Over Excellent Gietvloeren
Een partner met oog voor duurzaamheid en kwaliteit
Het team van Excellent Gietvloeren staat bekend om zijn visie op duurzaamheid en zijn innovatieve werkwijze. Daarnaast is het bedrijf uit Genk, dat dit jaar zijn tienjarige bestaan viert, al jarenlang partner van fabrikant BASF en werkt het actief mee aan de productinnovaties van het chemiebedrijf. Enkele jaren geleden lanceerde Excellent Gietvloeren bijvoorbeeld ook de BIO PU-gietvloeren.

Bron: Excellent Gietvloeren

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: BASF , Excellent Gietvloeren , Gietvloeren , Ham

Bouwen aan Vlaanderen partners

Nieuwe showroom