Platform voor de bouw
NieuwsWoon & Werkgebouwen

Exclusieve, ruime appartementen met panorama over Antwerpse skyline

Naamloos-3
Sfeerbeelden van de vele mogelijkheden in de prachtige showroom van RG Tegel.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | RG Tegel

19 mei 2022 Leestijd 8 minuten

Deel dit artikel

Het nieuwbouwproject Azur op de Antwerpse Linkeroever geeft woonplezier een nieuwe dimensie. Naast een prachtig panorama hebben de luxeappartementen en penthouses nog heel wat meer te bieden. Zoals heerlijk kuieren in het nabije Galgenweelpark of de zeilen hijsen op het water, terwijl de mooie Scheldestad uitnodigend lonkt aan de overkant. 

Azur is een ontwerp van Binst Architects. Al ruim 45 jaar realiseert dit architectenbureau gebouwen die zowel uitgebalanceerd als uitgesproken zijn. “Binst Architects is een grote naam in grootstedelijke projecten”, zegt Colin Sewalt, commercieel directeur
bij bouwonderneming Vooruitzicht. “Zij ontwerpen gebouwen die gewapend zijn voor functionele evoluties en maatschappelijke omwentelingen. Met hun inspirerende visie en bekwame supervisie realiseren zij dynamische gebouwen waar beleving centraal staat.”

Dat geldt ook voor Azur. “Dit nieuwbouwproject geeft de Antwerpse Linkeroever een eigen landmark. De lichte gevelsteen en de fraaie rasterstructuur laten het gebouw oplichten en bieden het ontwerp ademruimte. De luchtige appartementen en penthouses beschikken over hoge leefruimtes en baden in luxe, maar dé grootste troef zijn ongetwijfeld de machtige terrassen met uitzicht op de Antwerpse skyline. Bovendien is de onmiddellijke omgeving deels ingericht als park en natuurgebied. Een heerlijk vakantiegevoel is prominent aanwezig.”      

Individueel advies

Als leverancier van keramische tegels en parket voor Azur zal het bedrijf RG Tegel elke individuele eindklant adviseren bij zijn keuze in de mooie showroom in Massenhoven. “De toonzaal, alsook onze werking, is specifiek afgestemd op het ontvangen en begeleiden van het cliënteel van onze professionele partners”, verduidelijkt Maïa Soucy, commercieel medewerker projectmarkt bij RG Tegel. “Die partners zijn meestal bouwpromotoren, aannemers, architecten en vloerders die hun klanten naar onze onderneming door-verwijzen voor vloer- en wandafwerking.” Om te garanderen dat elke bezoeker op een vakkundige adviseur kan rekenen, wordt bij voorkeur op afspraak gewerkt. Het adviseursteam telt acht enthousiaste medewerkers, die samen met de geïnteresseerde op zoek gaan naar de beste oplossingen voor zijn of haar specifieke wensen, stijl en budget. Maïa Soucy: “Wij voorzien wel twee uur per afspraak, waarbij alle verschillende mogelijkheden worden belicht.”

“We onderscheiden ons door het uitgebreide gamma dat we in onze 2000 m² grote showroom aanbieden”, zegt Maïa Soucy.

Uitgebreide keuzemogelijkheden

RG Tegel beschikt over een bijzonder uitgebreid assortiment keramische tegels, houten vloeren en echte natuursteen. Het dynamische bedrijf investeert voortdurend in het up-to-date houden van de toonzaal en de werking, die waar mogelijk verder verbeterd wordt. “We onderscheiden ons door het uitgebreide gamma dat we in onze 2.000 m² grote showroom aanbieden”, zegt Maïa Soucy. “Naast de gangbare producten horen daar ook heel specifieke mozaïeken, handgemaakte en zelfs goudkleurige tegeltjes bij, net als XL-parketlook en grote keramische platen met hyperrealistische prints. Om de keuzemogelijkheden nog verder te vergroten, hebben we in 2021 enorm ingezet op de uitbreiding van het gamma echte parket.”

“Ook voor onze professionele partners willen we ons onderscheiden via de aangeboden service”, aldus Soucy. “Bij een omvangrijk bouwproject als Azur is elk appartement ook een project op zich, want het staat de individuele eigenaar vrij om gelijk welke vloer- en wandtegels te kiezen. Voor RG Tegel is het dan ook de uitdaging om al die verschillende keuzes op een georganiseerde, overzichtelijke manier aan de aannemer en vloerder door te geven. Daarvoor stelt ons team van zes calculators per appartement een gedetailleerd dossier voor aannemer en vloerder op.” 

Betrouwbare partner

“RG Tegel is een grote speler op het vlak van keramische tegels en parket”, stelt Colin Sewalt. “Het bedrijf beschikt over een heel mooie, ruime toonzaal, die voor een aangename beleving en een bijzonder ruim aanbod voor onze klanten zorgt.” De samenwerking met RG Tegel loopt heel vlot, zo blijkt. “Er is een zeer goede communicatie tussen onze beide ondernemingen, zodat wij onze samenwerking voortdurend kunnen evalueren en bijsturen indien nodig. Dit resulteert in een hoge klantentevredenheid, wat voor ons uiteraard van groot belang is.”

Het partnership tussen Vooruitzicht en RG Tegel ontstond tijdens het project Lagoo op Linker-oever, waarvoor eerstgenoemde leverancier van de keramische vloer- en wandafwerkingen was. Voor de volgende projecten, zoals Hemixveer, Mint en Upperleft, kreeg RG Tegel het vertrouwen van Vooruitzicht om alle vloer- en wand-afwerkingen aan te bieden, inclusief houten vloeroplossingen. “We zijn dan ook niet aan ons proefstuk toe”, zegt Soucy. “We weten perfect hoe we alles optimaal kunnen laten verlopen. Wij zijn er heel trots op dat Vooruitzicht in RG Tegel een betrouwbare bedrijfspartner ziet voor de levering van alle keramische materialen, houten en natuurstenen vloeren.”    

Welke factoren maken RG Tegel zo bijzonder?

Met zeventig jaar expertise is RG Tegel een vaste waarde in België. RG Tegel telt een zestigtal gespecialiseerde medewerkers, is als groothandel sterk aanwezig in zo’n 170 toonzalen over heel het land en bestrijkt Vlaanderen volledig voor de projectmarkt. Voor keramische materialen werkt RG Tegel uitsluitend met vooraanstaande Italiaanse topmerken, terwijl er voor kwalitatief hoogstaand parket en natuursteen enkel een beroep wordt gedaan op de beste leveranciers.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details