Platform voor de bouw
Thema's

Expert in platte daken met gezond orderboek zoekt echte vaklui

Ternat kopiëren
Roofworkx voorzag onder meer de bibliotheek van Ternat van een mooi afgewerkt plat dak.

Tekst | Wouter Polspoel

Beeld | Roofworkx

24 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

“Daardoor moeten we regelmatig op zoek naar extra personeel. Maar er woedt een heuse ‘war on talent’, waardoor het bijna onmogelijk is om echte vaklui te vinden”, vertelt zaakvoerder Karl De Preter.

Roofworkx ontstond in 2010 uit de overname van een eerder kleine dakdichtingsfirma. Vandaag werkt het bedrijf uit Zwevegem met zestien dakdekkers en heeft het een palmares om fier op te zijn. De markante terminal van ICO en de ABC Tower van Artes Depret, beide in Zeebrugge, de aanbouw La Rive van het hotel La Réserve in Knokke: het zijn maar enkele van de mooie projecten die Roofworkx van een plat dak voorzag.

Daarbij één constante: Roofworkx werkt enkel met bitumen, in de volksmond beter gekend als roofing. “Omdat wij geloven dat dit de meest duurzame én tegelijk goedkoopste oplossing is voor platte daken. Win-win dus”, vertel Karl De Preter, die het bedrijf samen met zijn vrouw en enkele goede medewerkers runt. “Bovendien hanteren we steeds een strikte planning en werken we altijd volgens de regels van het WTCB.”

Roofworkx zweert bij bitumen, in de volksmond beter gekend als roofing. “De meest duurzame én goedkoopste oplossing”, klinkt het.

Trends

Karl ontwaarde de laatste jaren enkele trends. “Zo wordt er steeds dikker geïsoleerd en stijgt de vraag naar een wit reflecterend membraan, ten nadele van traditionele zwarte roofing. Dat weerkaatst het zonlicht, waardoor het binnen langer koel blijft.”

Een andere evolutie bezorgt Karl dan weer kopzorgen. “Het is almaar moeilijker om goed geschoolde dakdekkers te vinden – haast onmogelijk zelfs. Er woedt een echte ‘war on talent’. Ons bedrijf is op nog geen tien jaar tijd hard gegroeid, maar die expansie dreigt nu afgeremd te worden door het niet vinden van geschoolde en kwalitatieve dakdekkers. Als bestuurder van de Confederatie Bouw en BEVAD kan ik gelukkig wel meedelen dat we hoopvol mogen zijn. Wij zijn immers volop in de weer om de opleiding en job van dakdekker opnieuw aantrekkelijk en sexy te maken”, besluit hij.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details