Platform voor de bouw
Extreem veilig glas dankzij performante interlayer
Dankzij het partnership met GMC werd Everlam nauw betrokken bij de realisatie van de balustrades van La Gantoise.

Extreem veilig glas dankzij performante interlayer

De balustrades van het clubhuis van La Gantoise zijn niet alleen esthetisch verfijnd, maar ook bijzonder veilig. Ze werden immers gelamineerd met SuperTough™, een structurele interlayer die voor een bijzonder goed ‘post-breakgedrag’ zorgt. Dankzij dit innovatieve product van Everlam blijft de balustrade bij breuk rechtstaan en kan ze zelfs nog een tweede impact aan. 

Everlam is een Belgisch-Duitse pionier in de productie van hoogkwalitatieve Polyvinyl Butyral-film (PVB) voor gelamineerd veiligheidsglas in architecturale toepassingen. Sinds haar oprichting in 2015 is de firma uitgegroeid tot een partner van aannemers in de hele wereld. “Onze producten zijn terug te vinden in IGA Istanbul Airport, de SKY Towers in Oostende en vele andere gebouwen, van toren- tot appartementsgebouwen”, vertelt sales representative Gerben Van Sandvoet. “Wij bieden immers een hoogwaardige PVB-tussenlaag aan om glazen balustrades, shopfronts, IGU units enzovoort veilig te houden zonder de esthetiek in het gedrang te brengen. Ons doel is om meer te zijn dan een leverancier van hoogwaardige PVB. Wij zoeken steeds naar partnerships die in win-winoplossingen resulteren. Dit betekent dat we onze klanten door en door kennen, dat we hun situatie begrijpen en intens samenwerken om aan hun behoeften te voldoen.” 

Een balustrade met de SuperTough™ zal na breuk rechtop blijven staan en zelfs een tweede impact kunnen incasseren.

Veiligheid in ware zin van het woord

Ook met GMC zette Everlam een dergelijk partnership op poten. Daarom werd Everlam nauw betrokken bij de realisatie van de balustrades voor La Gantoise. “Uiteindelijk is de keuze op onze SuperTough™ gevallen, een interlayer met een bijzonder goed ‘post-breakgedrag’. Waar de meeste oplossingen ervoor zorgen dat het glas bij breuk aan de interlayer blijft hangen, zal een balustrade met de SuperTough™ nog de kracht hebben om rechtop te blijven staan en een tweede impact te incasseren. De 1010.4* tempered werd door het WTCB gecertificeerd voor sportstadions, maar we hebben ook float glass-versies die voor residentiële en commerciële toepassingen gecertificeerd zijn. Overal vervult SuperTough™ eenzelfde functie: veiligheid in de ware zin van het woord.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details