Platform voor de bouw
Nieuws

Fietsen door de Heide wint prestigieuze International Design Award

WITTEVEEN_BOS_CAPTURE_Jonas-Vandecasteele-FDDH_FULL_202109_0001

Tekst | Witteveen+Bos

Beeld | Witteveen+Bos

12 april 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Fietsen door de Heide garandeert heel wat fietsliefhebbers sinds deze zomer een unieke beleving. Begin januari 2022 won deze houten fietsbrug in het Nationaal Park Hoge Kempen – een coproductie van ORI-lid Witteveen+Bos en Maat-Ontwerpers – de prestigieuze International Design Award (IDA) in de Verenigde Staten.

Deze iconische fietsbrug van maar liefst 294 meter lang won goud in de categorie ‘Architectuur van bruggen, bogen viaducten en sporen’. Het fietstraject voert je dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen en vormt de ontbrekende schakel tussen twee fietsknooppunten (550 en 551), waarbij je boven op de brug van een panoramisch uitzicht over de natuur kan genieten.

Creatie van een toeristische trekpleister

Voor het ontwerp zochten Witteveen+Bos en Maat-Ontwerpers naar de ideale balans tussen functionaliteit en vormgeving, zodat fietsers de brug en het omliggende landschap optimaal kunnen beleven. Dankzij de keuze voor een houten constructie legden ze bovendien de link met het rijke mijnbouwverleden van de regio. Dit met de bedoeling om een nieuwe lokale toeristische hotspot te creëren in Limburg. Witteveen+Bos was verantwoordelijk voor het volledige ontwerpproces, gaande van het schetsontwerp tot de vergunningen en openbare aanbesteding van de werken. Tijdens dit ontwerpproces werkte het intensief samen met
Maat-Ontwerpers. Daarnaast heeft Witteveen+Bos de werkzaamheden nauwgezet opgevolgd.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details