Platform voor de bouw
Fineo, de nieuwe dubbele vacuümbeglazing van AGC, laureaat van de ‘Sustainable Energy Award’ in België

Fineo, de nieuwe dubbele vacuümbeglazing van AGC, laureaat van de ‘Sustainable Energy Award’ in België

Op 6 juni, werd de Belgische Energie- en Milieuprijs 2019, in de categorie ‘Sustainable Energy’ toegekend aan Fineo, de nieuwe dubbele beglazing onder vacuüm(1) van AGC Glass Europe met opmerkelijke isolatieprestaties. Deze Prijs beloont al wie door zijn of haar realisaties en creativiteit werkt aan het behoud van de planeet. 

Fineo wordt geproduceerd in de fabriek van Lodelinsart (België) en zet gelijkwaardige thermische isolatieprestaties(2) neer als drievoudige beglazing en presteert zelfs nog beter in akoestische isolatie. Het glas is nog geen centimeter dik – vier tot vijf keer dunner dus dan drievoudige beglazing – en weegt een derde minder bij dezelfde afmeting. Door die geringe dikte laat vacuümbeglazing ook meer licht door. Bovendien is zijn esthetische afwerking onovertroffen op de markt.

Het product is combineerbaar met het gamma multifunctioneel AGC-glas (zonwering, veiligheid, geluid, …) en is bestemd voor de nieuwbouw (tertiair en residentieel), maar evengoed voor renovatie, een grote potentiële markt in Europa. Voor Serge Martin, New Business Development Manager van AGC Glass Europe, “eert deze Prijs een nieuw product dat het pad effent voor een toekomstige generatie van superpresterende ramen: zowel nieuwe, als gerenoveerde en voor een beheerste prijs, omdat enkel de verouderde beglazing vervangen wordt door de meest efficiënte glasoplossing die vandaag bestaat, en dit met behoud van het bestaande kozijn.”

Sustainable Energy Award

Dubbele vacuümbeglazing wordt gekenmerkt door een thermische Ug-coëfficiënt van 0,4 tot 0,7 W/(m²K) tegen 1,1 voor superisolerende dubbele beglazing en 2,8 voor gewone dubbele beglazing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details