Asona

Sonacoustic in het stijlvolle Reylof-hotel.

00:53
21-03-2019

Finesse voor luxehotel in historisch pand

Het Pillows Grand Hotel Reylof in hartje Gent bestaat deels uit relatief recente gebouwen en deels uit historische panden. De kern ervan is een classicistisch herenhuis uit het begin van de achttiende eeuw. Het gebouw is gedeeltelijk beschermd sinds 1990, maar moet zijn gasten als vijfsterrenhotel toch hedendaags comfort aanbieden.

Onder meer daarom onderging het hotel een grondige renovatie. “In het kader van die werken hebben we de ontbijtruimte, de buffetruimte, de belangrijkste vergaderzaal en de oranjerie behandeld met Sonacoustic”, vertelt Koen Van Cauwelaert. “De Pillows-hotelketen had al verschillende goede ervaringen met ons opgedaan in Nederland.”

Asona

De oudere delen van het Gentse complex zijn afgewerkt met flink wat decoratie, terwijl de
recente ruimtes meer naar de strakke lijn neigen.
“Pillows wenste in het Reylof een uiterst geluidsabsorberend en visueel discreet plafond.
Daarvoor is Sonacoustic, hier in de variant PL, ideaal. Het heeft een heel fijn uitzicht, waardoor het niet te onderscheiden is van het beste pleisterwerk.” Asona bereikte hier een absorptiewaarde (alfa) van 1.

“Maar dé grote uitdaging in dit project waren de 180 inbouwspots, de rails, de acht inspectieluiken en de uitlaatgleuven op een plafondoppervlakte van 360 m². Ons materiaal is er zo aangebracht dat er nergens een naad te zien is.   


Sonacoustic

Sonacoustic bestaat uit een plaat minerale wol (96 kg/m³), een gespoten vezellaag (2 à 3 mm) en een gladde coating (2 à 3 mm). Doordat de platen onbewerkt worden aangebracht, is het mogelijk om er alle vormen – vlak of gebogen – mee te realiseren. “Dankzij de afwerklaag zie je geen verschil met een bepleisterd plafond. Sonacoustic heeft dezelfde akoestische eigenschappen als Sonaspray, maar is eerder geschikt voor strakke designomgevingen. Het is verkrijgbaar in alle NCS-kleuren.”

Tekst: Koen Mortelmans 
Beeld: Asona
Lees meer over: Asona , Asonacoustic , Finesse

Bouwen aan Vlaanderen partners

The Boons Arendonkhunter-douglas