Platform voor de bouw
Fluisterstille wandventilator zorgt voor gezonder binnenklimaat in schoolgebouwen
AEROPAC is een fluisterstille wandventilator die schone, zuurstofrijke lucht in de ruimte blaast.

Fluisterstille wandventilator zorgt voor gezonder binnenklimaat in schoolgebouwen

Uit verschillende studies blijkt dat het CO2-gehalte in klaslokalen in sommige gevallen tot vier keer hoger is dan eigenlijk zou mogen. Als je weet dat kinderen tijdens het schooljaar zowat een derde van hun tijd op school doorbrengen, dringen oplossingen zich op.
Een performante wandventilator kan gelukkig soelaas bieden …

De gevolgen van een slecht binnenklimaat zijn ernstig, zowel voor leerlingen als leerkrachten: ze hebben moeite om zich te concentreren, hebben last van een suf gevoel, kampen met rode, branderige ogen … Uiteindelijk heeft dit een negatieve invloed op de leerprestaties. Bovendien leidt het tot ziekte-verzuim bij leerlingen én leerkrachten. 

Voor een optimaal binnenklimaat is het mogelijk om de AEROPAC te combineren met een SENSOAIR. Deze sensor meet de luchtkwaliteit in de ruimte en houdt daarbij onder andere rekening met CO2 en vluchtige organische stoffen (VOC).

Vandaag de dag zijn veel schoolgebouwen voorzien van een mechanische luchtafvoer en een natuurlijke luchttoevoer. Dat wil zeggen dat er via raamroosters verse lucht binnenkomt en dat de vuile lucht wordt afgezogen door een mechanische ventilator. In theorie lijkt dit te werken, maar de praktijk is anders. Zo komt er vaak niet voldoende verse lucht binnen via de raamroosters. Hierdoor krijgen docenten het advies om het raam open te zetten. Dat klinkt onschuldig, maar als de buitentemperaturen omlaaggaan, daalt de binnentemperatuur uiteindelijk ook. Bovendien kan er door het openen van de ramen geluidsoverlast ontstaan. Hierdoor besluiten veel docenten de ramen toch dicht te houden, waardoor de ventilatie niet werkt en er uiteindelijk een stijging van CO2-concentratie ontstaat door een gebrek
aan verse lucht.

Op naar gezonder binnenklimaat

Mede door de COVID-19-maatregelen is de voorbije maanden eens te meer duidelijk geworden hoe slecht het binnenklimaat is in sommige schoolgebouwen. De oplossing hoeft echter niet complex te zijn. SIEGENIA beschikt met de fluisterstille wandventilator AEROPAC over een ideaal systeem om de luchtkwaliteit in scholen aanzienlijk te verbeteren en het comfort voor en de resultaten van leerlingen positief te beïnvloeden.

Dankzij de wandventilator kunnen ramen gewoon dicht blijven en is er geen sprake meer van geluidsoverlast.

“AEROPAC is een fluisterstille wandventilator die schone, zuurstofrijke lucht in de ruimte blaast. Het is een ideale oplossing voor zowel kleine als grote ruimtes. Dankzij deze ventilatieoplossing kunnen ramen gewoon dicht blijven en is er geen sprake meer van geluidsoverlast. De eenvoudige installatie maakt dat deze ventilator een ideale aanvulling is voor het bestaande ventilatiesysteem in oudere schoolgebouwen”, licht Jeroen Wolters van SIEGENIA toe.

Storende omgevingsinvloeden weren

“De installatie neemt niet langer dan drie kwartier in beslag. Daarna stop je de stekker in het stopcontact, waarna de werking van de ventilator opgestart wordt. Voor een optimaal binnenklimaat is het mogelijk om de AEROPAC te combineren met een SENSOAIR. Deze sensor meet de luchtkwaliteit in de ruimte en houdt daarbij onder andere rekening met CO2 en vluchtige organische stoffen (VOC), zoals bijvoorbeeld lijm. Dankzij optionele filters kan de AEROPAC-wandventilator ook andere storende omgevingsinvloeden buiten het klaslokaal houden. Denk maar aan schadelijke en/of hinderlijke stoffen, zoals fijnstof, pollen, vervelende geuren … Op die manier kan je op elk moment voor een goede binnenluchtkwaliteit zorgen, wat uiteindelijk resulteert in betere leerprestaties en minder ziekteverzuim.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details